İslam Medeniyet Tarihinde Dini Diplomasi ve Alim Diplomatlar

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen İslam Medeniyet Tarihinde Dini Diplomasi ve Alim Diplomatlar etkinliği İİBF Amfi-2’de gerçekleşti. Gerçekleşen konferansın konuğu Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim ARGUN’du.

Rektör Yrd. Prof. Dr. Halis AYDEMİR, İİBF Dekanımız Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY ve Kütahya İl Müftüsü ’nün de katıldığı konferansa ilgi büyüktü.

Konferansın konuğu Dr. Selim ARGUN; ‘‘Bugün  Ankara’nın kalbine bir toplu iğne batırıp 1000 km yarıçaplı bir daire çizersek, bu alanda yaşanan acıları İslam Tarihi perspektifine sahip olmadan çözemeyiz. Bugün zamanın ruhunu yansıtan kavram uluslararasılaşmadır. Sizlerin de kariyer planlamanızda zamanın ruhunu da aklınızda bulundurmanızı tavsiye ediyorum. İnterdisipliner çalışmalara da dikkat çekecek olursak,  büyük keşifler iki farklı disiplinin kesiştiği noktada ortaya çıkıyor. Yani çift anadalı kariyerinize dahil etmelisiniz. Başarılı bir kariyer çizebilmeniz için bu özgeçmişe ihtiyacınız var.

Bugünkü ‘dini diplomasi’ dediğimiz kavram da İslami İlimler ve Diplomasi disiplinlerinin birleşmesidir.’’ diye konuştu.

Konferansın ardından Dr. ARGUN’a Üniversitemiz Rektör Yrd. Halis AYDEMİR tarafından Teşekkür Belgesi  ve İİBF Dekanı Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY tarafından Kütahya’nın simgesi Çini armağan edildi.

Konferansın ardından İslami İlimler Fakültesi yeni binasında incelemelerde bulundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Nisan 2018, Pazartesi / 3864 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler