Üniversitemiz Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Çanakkale Gezisi Gerçekleştirdiler

Şaphane Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri Öğr. Gör. Adem KARAKAŞ’ ın önderliğinde ve Okul Temsilcisi Abdullah UÇAK’ ın nezaretinde Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Gençlere tarih bilincini aşılamayı ve milli ve manevi değerleri anlamaları ve fark etmelerini sağlamak amacıyla vatan evlatlarının, m2’sine 6000 merminin düştüğü ve bu vatanın geçilmez olduğunun düşmana bir kez daha haykırıldığı mekân olan Çanakkale’ye her yıl düzenli olarak gezi yapıldığı ifade edildi.

Güne Çanakkale’de öncelikle sabah kahvaltısı yaparak başlayan grup daha sonra alan rehberi eşliğinde Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Şehitlik, Anafartalar, 57. Alay ve çeşitli tarihi alanları gezdiler. Gezinin akabinde Çanakkale merkezinde bulunan tarihi ve turistik mekânlar ve Truva Atı ile Aynalı Çarşı gezildi. Geziye katılan öğrencilerimiz gerçekleştirilen ziyaret ile milli bilinçlerinin daha da geliştiğini, yapmaları gereken işlerin bir kez daha farkına vardıklarını ifade ettiler.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Nisan 2018, Pazar / 1745 defa okundu.