“İnsanlık Ölmedi” Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnsanlığa moral veren, insanlığa hizmet amacı güden fahri yaşanmışlıkların, tüm insanlığa örnek ve moral olması amacıyla Üniversitemiz 25. Yıl etkinlikleri kapsamında Radyo Dumlupınar tarafından düzenlenen İnsanlık Ölmedi Ödül Töreninin bu yıl 3.’sü Töreni geniş katılımla Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Ödül törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Akademisyenler, STK Temsilcileri, öğrenciler, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Kütahya’da doğan filizlenen ve şu an ulusal bir proje olan İnsanlık Ölmedi Ödül Töreni için; ülkemizin hemen her şehrinden gelen 500’e yakın insanlık ölmedi dedirten yaşanmış hikaye arasından seçilen; İstanbul, Eskişehir Manisa, Kütahya, Ankara ve Bursa şehirlerimizden gelen sekiz iyilik ödüllendirildi.

Mehmetçik, İnsanlık Ölmedi Diye Haykırıyor

Törende konuşan Rektörümüz Prof.Dr. Remzi GÖREN, İslam insanlık dinidir ve bizler insanlığın en güzel örneğini bu dini gönlümüze nakşeden Peygamber Efendimizden öğreniyoruz. Peygamber efendimiz, ordusunu savaşa gönderirken yaşlılara, kadınlara, çocuklara, silaha sarılmamış olanlara asla dokunmayın buyuruyor. İşte Fırat Kalkanı, işte Afrin! Mehmetçik, o güzel peygamberin buyrukları altında tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Mehmetçik, İnsanlık Ölmedi diye haykırıyor. Ne mutlu böyle bir orduya sahip milletimize!  Eğer bir iyilik yaptığımızda seviniyor, bir kötülük yaptığımızda üzülüyorsak insanlıktan nasibimizi almışız demektir. Bir gerçeğin altını çiziyoruz: Ancak karşılıksız iyilik, iyiliktir. Mutluluğu değil, iç huzuru aradığımız için insanlığı öldürmeyeceğiz. Elbette görevimiz gereği işimize bakacağız, ama önce içimize baktığımız için insanlığı öldürmeyeceğiz. İçimiz dışımız, özümüz sözümüz, gözümüz gönlümüz hep iyilik olduğu için insanlığı öldürmeyeceğiz. Diyerek sözlerini tamamladı.

“İNSANLIĞIN ÖLDÜĞÜ YERDE BİRİLERİNİN NASIL HAYATTA KALDIĞININ ÖNEMİ YOK”
Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İnsanlık Ölmedi” projesiyle Kütahya’dan dünyaya önemli mesaj verildiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Vali Nayir, “Projede yer alan bütün ekip oldukça önemli bir görev ifa ediyor. İnsanlık ölmedi dedirtmek her bir insan için mümkün olan bir fırsattır. İnşallah insanlığımızı unutmadan insanlık ölmedi dedirtecek bir hayat hepimize nasip olur. İnsanlığın öldüğü yerde birilerinin nasıl hayatta kaldığının da hiçbir önemi yok. Bizler bu dünyayı bize emanet edildiği şekilde, ilim, irfan sahiplerinin bize öğrettiği şekilde, insanlık ölmedi dedirten tarzda yaşamamız ve yaşatmamız lazım. Ben burada ödül alacak olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projeyle de Kütahya’dan dünyaya önemli bir mesaj verildiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Ödüllendirildi

Gecenin en dikkat çekici ödülü ise; Yüzyıllardır barışta ve savaşta insanlık adına yaptıkları güzelliklerle dünyada konuşulan ve örnek gösterilen Türk Silahlı Kuvvetlerimize Üniversitemiz tarafından layık görülen İnsanlık ölmedi ödülü oldu. Gittikleri yerlerde yaşlı, bayan, çocuk, engelli,  hasta ve sivillere zarar vermeyip üstüne onlara yardım eden şanlı ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri adına Kütahya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir’e ödülü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından takdim edildi.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen hikâyeler okunarak iyilik sahipleri ödüllendirildi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2018, Perşembe / 3816 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler