Zeytin Dalı Dumlupınar‘dan Afrin‘e

Üniversitemiz Dil ve Kültür Topluluğu tarafından Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’ın yönetmenlik ve senaristliğini yaptığı “Zeytin Dalı Dumlupınar‘dan Afrin‘e” isimli tiyatro gösterisi düzenlendi.

Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tiyatro etkinliğine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, protokol üyelerinin eşleri, akademisyenler, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.

İzleyiciler arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep olan ve ayakta alkışlanan oyunun sergilenmesinin ardından teşekkür belgesi takdimine geçildi. Öğrencilerin plaket ve belgeleri Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören tarafından verildi.

Tiyatro sonunda konuşma yapan yönetmen Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, top başında şehit olan dedesinden gelme soyadına vefa borcunu ödemek için 2 yıl önce “Bu Vatan Bizim” bu yıl da “Zeytin Dalı” ile izleyiciyle buluştuklarını ifade etti. Ayrıca kısa bir sürede hazırlanan oyun için 38 öğrencisinin de büyük emek sarf ettiğini, azimle ve gönüllülükle çalıştıklarını sosyal hayatlarından, derslerinden feragat ederek oyunu hazırladıkları için teşekkürlerini sundu.
Öğrencileri tebrik edip emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Üniversitemiz bir kere daha gösterdi ki taşıdığı isme layık bir üniversite. Dumlupınar’dan Zeytin Dalı'na kadar olan bütün tarihimizi, geçmişimizi en güzel şekilde ifade ederek bu ismi taşımaya hak kazandığını gösteren güzel bir oyun tertip ettiler. Biz Kütahya’mızın bu konuda üzerine düşeni yaptığını söylerken üzerine düşen konularda daha yapacağı bir şeylerin de olduğunu hocalarımız fark etmişler, bunu da güzel bir tiyatroyla burada bizleri zaman zaman duygulandırarak bu başarıyı elde etmiş oldular. Başta Rektörümüz, Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum" dedi

Tarihi değerlerin millete hatırlatılması gerektiğini belirten Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, "Yaklaşık 100 yıllık tarihimizi 80 dakika gibi kısa bir zamana sığdırıp bize duygulu ve anlamlı bir zaman yaşatan öğrencilerimiz başta olmak üzere Fulya hocamıza teşekkür ediyorum. Bu tür oyunların devamını diliyorum çünkü milletimize, milleti millet yapan değerleri zaman zaman hatırlatmak gerekiyor. Kötüler boş durmuyor, kötü insanlara fırsat vermemek için şanlı tarihimizi hatırlatmamız üzerimize vazifedir" dedi.

Üniversitemizin yaklaşık 2 senedir "Dumlupınar'dan Dumlupınar'a" adlı proje üzerinde çalıştığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören "Dumlupınar'dan Afrin'e" tiyatro gösterisinin projenin ilk ayağı olduğunu, Dumlupınar'a ilişkin bir web sayfası hazırlandığını kaydetti ve Mayıs ayının ilk haftasında geniş katılımlı büyük bir organizasyon daha gerçekleştirileceğini duyurdu.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Nisan 2018, Salı / 2777 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler