Şehitlik ve Gazilik

Üniversitemiz Pazarlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Pazarlar İlçe Müftüsü Murat HASANKAHYAOĞLU tarafından verilen Şehitlik ve Gazilik konulu konferansa Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Sait Dündar SOFUOĞLU, İdareciler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Meslek Yüksekokulumuz Konferans salonunda öğrencilerimiz ile bir araya gelen Pazarlar İlçe Müftüsü Murat HASANKAHYAOĞLU, "Şehitlik ve gazilik bir insanın erişebileceği en büyük makamlardan biridir şüphesiz. Ancak bu rütbe bir mazhariyet olup herkese nasip olmaz. Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şahadet olunduğu için bu adı almıştır" dedi.

Her Müslüman’ın kalbinde Şehit olma arzusunun olması gerektiğini belirten HASANKAHYAOGLU, "Her Müslüman’ın kalbinde şehit olma arzusu olmalıdır. Yani Allah’ım senin yolunda ve mukaddes kıldığın değerler uğrunda gerekirse kanımı canımı feda ederim niyetini taşımalıdır. Ecdadımız bebeklerinin beşiğini sallarken ya şehit ya gazi diye sallarlardı" diye konuştu.

Vatanın tanımını yapan Müftü HASANKAHYAOĞLU, "Vatan ise dinimizi ve kutsallarımızı koruyacağımız uğruna can vereceğimiz yere denir. Vatanı ve hürriyeti olmayan insan dinini, namusunu, malını koruyamaz. Devlet için, millet için ve bu ay yıldızlı bayrak için ölmeye hazır olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Mart 2018, Pazartesi / 1457 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler