Duyulmayan Çığlık Hocalı Resim ve Heykel Yarışması’na DPÜ Damgası

Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Türk Sanatı Topluluğu’nun düzenlediği ‘Duyulmayan Çığlık Hocalı Uluslararası Resim ve Heykel Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi’ 26 Şubat 2018’de Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlendi.

Yarışmada resim branşında ikincilik ödülünü Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi  Murat KARAOVA  aldı. Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans öğrencilerimizden  Hülya GÖKÇE ise sergileme ödülü alarak üniversitemizi başarıyla temsil ettiler.

Gazi Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim USLAN’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yardımcısı Berhuz HASANOV, Azerbaycan Milletvekili ve Hocalı’ nın son valisi Elman MEMMEDOV, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar AYDEMİR, Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, öğretim üyeleri, davetli ve öğrenciler katıldı.

İlk sözü alan Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU sözlerine “Bugün 26 Şubat… Bugünün adı Hocalı… Sadece bu salonda, Türkiye ya da Azerbaycan’da değil yeryüzünün her coğrafyasında yaşayan Türk’ün aldığı acı nefesidir, titreyerek çarpan kalbidir bugün” diyerek başladı. Programı Türk dünyasının bu ortak acısının insanlığın ortak acısı olması umuduyla düzenlediklerini anlatan Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, “26 Şubat 1992 yılında gerçekleşen katliamın acılarını hala hissediyoruz” dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN, "Her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacağız’’ dedi. Konuşmasını sürdüren USLAN, "Gazi üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 613 Hocalı şehidini unutmayarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalışıyor. İşgal edilen topraklarda evlerine dönmeyi bekleyen 1 milyon kişinin yanında olduğumuzu, her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını unutturmayacağımızı ifade ediyor, Hocalıya adalet istiyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. İbrahim USLAN konuşmasına, “25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede, iki devlet tek millet kardeş Azerbaycan toprağı Hocalı’ da uluslararası hukuk ilkeleri ayaklar altına alınarak Ermenilerce gerçekleştirilen katliam unutulmayacak bir insanlık ayıbı ve kara bir leke olarak tarih sayfalarına yazılmıştır” diyerek başladı. Rektör Prof. Dr. USLAN, insanlıktan nasibini almamış Ermeni güçleri tarafından 613 kişinin hunharca katledildiğini anımsattı.

Bu katliamın üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen Ermeni işgalinin halen sona ermediğini ve adaletin gerçekleşmediğini anımsatan Prof. Dr. Uslan, “613 şehidimizin 63’ü bebek ve çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlıdır. 25 çocuğumuzun hem annesi hem babası şehit olmuştur. 130 çocuğumuzun ya annesi ya da babası şehit olmuştur. 150 kardeşimiz halen kayıptır. Gazi Üniversitesi her yıl olduğu gibi 613 Hocalı şehidini unutmayarak yine Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarına ortak olmaya çalışıyor. İşgal edilen topraklarda evlerine dönmeyi bekleyen 1 milyon kişinin yanındayız. Her yıl düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal faaliyetlerle Hocalı katliamını kınıyor ve Hocalı’ ya adalet istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Duyulmayan Çığlık Hocalı Uluslararası Resim ve Heykel Yarışması Sergisi, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin salonunda düzenlenen ödül töreninin ardından üniversitenin Resim ve Heykel Müzesi’nde açıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mart 2018, Cuma / 2800 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler