Vefatının 100. Yılında II. Abdülhamid

Üniversitemiz Tarih Bölüm Başkanlığı ve Ata Sporları ve Binicilik topluluğu tarafından ‘‘Vefatının 100. Yılında II. Abdülhamid’’ adlı anma konferansı gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin ENGİN katıldı.

Konferans moderatör olarak Emel ENGİN’ in Prof. Dr. Vahdettin ENGİN’ e sorular yöneltmesiyle başladı. Prof. Dr. Vahdettin ENGİN; Sultan II. Abdülhamid’in yıllarca kötü anılması ardından bu şekilde anma etkinliklerinin yapılması aslında hakkı teslim etmektedir. Sultan II. Abdülhamid hiçbir zaman padişahlık beklentisi içinde olmamıştır.1876 yılında peş peşe gelen hadiseler sebebiyle 31 Ağustos 1876 yılında padişah olmuştur. Tahta çıktığında ülke siyasi iktisadi ve askeri bakımından uçurumda olsa da Abdülhamid genç, tecrübesiz olmasına rağmen ülkeyi düzlüğe çıkarmıştır dedi.

Emel ENGİN ise; doğru bilgiye ulaşırsa gelecek nesillere doğru bilgiler aktarılır bu yüzden Prof. Dr. Vahdettin ENGİN’ in yaptığı açıklamalar bizler için önemlidir.

Sultan II. Abdülhamid dizide olduğu gibi bir karakter değildir. Sonuçta o bir kurgudur. II. Abdülhamid uluslararası ilişkiler nasıl davranması gerekiyorsa o şekilde davranırdı. Hem ailesine hem çevresine karşı merhametli bir insandır. II. Abdülhamit keyfi kararlar almaz. ‘‘ Kendine özgü başkanlık sistemi uygulamıştır.’’

Program konuşmacılara hediyelerinin verilmesiyle sonlandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Şubat 2018, Pazartesi / 3272 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler