Üniversitemiz ve Tavşanlı Belediyesi İş Birliğiyle Kudüs Demek, Mekke, Medine, İstanbul Demektir Paneli Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Tavşanlı Belediyesi iş birliğiyle Mescid-i Aksa’da yaşanan zulmün anlatıldığı ’Kudüs demek; Mekke, Medine ve İstanbul da demektir’ konulu panel, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Panele, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, STK temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ürdün Milletvekili Dr. Ahmed El-Ragab, Mescidi Aksa Vaizi Şeyh Muhammed Alaref ile 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Monjet Ahmed’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç Dr. Bülent Cırık yaptı.

Vaiz Şeyh Muhammed Arif paneldeki konuşmasında, Türkiye'nin Filistin ve Kudüs konusunda gösterdiği çabalar nedeniyle Filistin halkının minnettar olduğunu belirtti.

Kudüs'ün İslam dünyası için önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Arif, şöyle konuştu: "Bugüne kadar camilerimizde ezanlarımız okunuyorsa, bugüne kadar o mübarek mekânlarda secdeye gidebiliyorsak önce Rabbimize sonra da Türkiye'ye borçluyuz. Bu topraklarda Osmanlı askerleri şehit olmuştur. Bu mübarek toprakların korunmasında bu örnek tavrı nasıl unutabiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İİT üyesi ülkelerin liderlerini tek çatı altında toplamayı başardı ve oy birliğiyle karar alındı. Şunu aklınızdan çıkartmayın: Belki bu şeref sizlerin sayesinde gerçekleşecek ey Türk kardeşlerim, bunu uzak ihtimal olarak görmeyin."

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mounjed Ahmmad da ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına yönelik tepkilerin önemine dikkati çekti. ABD'nin kararına kimsenin "hayır" dememesinin sonucunu düşünmek dahi istemediğini anlatan Ahmmad, "Önce bu zulmün önüne geçilemeyeceğine işaret olacaktı. Kuvvetli zayıfı çiğnesin, kuvvetli zayıfı yok etsin olacaktı." ifadelerini kullandı.

Ahmmad, Kudüs için sarf edilen çabaların Allah tarafından mükâfatlandırılacağına inandığını söyledi. Türkiye'nin Kudüs'le ilgili mücadelesine değinen Mounjed Ahmmad, "22 Arap ülkesi var ve Allah bu şerefi başka ülkeye vermedi, sadece Türkiye'ye verdi çünkü siz bunu hak ediyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu dava akıllı bir şekilde devam edecektir ve etmektedir. Allah kendisini korusun, Allah hepimizi muvaffak kılsın." diye konuştu.

Ürdün Milletvekili Dr. Ahmed el-Ragab ise ilk İslam devletinin Kudüs olduğunu, dünyadaki tüm Müslümanların buluşacağı son İslam devletinin de Kudüs olacağını ifade etti.

Panelin ardından konuklara teşekkür edip hediyelerini takdim eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Tavşanlı’ya gelen ve Kudüs’ü anlatan değerli misafirlerimize Kütahya halkı adına teşekkür ediyorum. Burada halkımızı bilgilendirmek amacıyla böylesi güzel bir program düzenleyen kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Türkiye için Kudüs her zaman önemli olmuştur olmaya da devam edecektir. Kudüs demek; aynı zamanda Mekke, Medine ve İstanbul da demektir" dedi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören çekiliş ile Kudüs’e gidecekleri belirlemek üzere kura çekimini gerçekleştirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Aralık 2017, Çarşamba / 1979 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler