Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Dünü ve Bugünü Paneli Gerçekleştirildi

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından organize edilen Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Dünü ve Bugünü konulu panel Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan ve İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Erdem Taş’ın konuşmacı olarak katıldıkları ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Söyev’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde bilinmesi gerekli olan temel kavramlar tarihsel süreç göz önüne alınarak coğrafi isimlendirmelerle beraber İsrail işgali bütün boyutlarıyla ele alınmaya çalışıldı.

Kronolojik süreç görsel malzeme ile de desteklenerek katılımcıların zihninde net bir tablo oluşturulmaya çalışıldı. Mesele, tarihsel perspektif, nazarî boyut ve güncel durum olarak üç boyutlu ele alındı. Panelin nihayetinde İsrail işgalinin planlı-programlı yapısı açık bir şekilde ortaya konarak buna karşı neler yapılabileceği hususunda bazı tekliflerde bulunuldu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Aralık 2017, Perşembe / 2971 defa okundu.