NOKİA Türkiye Ar-Ge Merkezi Eğitim Seminerlerinin İlki Üniversitemizde Gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerine yönelik olarak haftada 3 saat olmak üzere 3 hafta süreli olarak düzenlenen NOKİA Türkiye Ar-Ge Merkezi Eğitim Seminerlerinin ilki Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasında, Nokia Türkiye Ar-Ge Merkezi mühendislerinin “Yeni Nesil Telekomünikasyon Sistemleri ve Teknolojileri” konusunda vereceği eğitim seminerlerinin önemine dikkat çeken Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız ve Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM) Müdürümüz ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu öğrencilerimizin mesleki gelişimlerinde ve kariyer hedeflerinin şekillenmesinde bu eğitimlerin büyük yarar sağlayacağını belirtti ve bu eğitimlerde desteklerini sağlayan Nokia Türkiye Ar-Ge Merkezi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Ardından söz alan Nokia Türkiye Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Elektrik-Elektronik Mühendisi Hüseyin Gören ve Ar-Ge mühendisleri Mehmet Alataş ve Can Erdoğan “Yeni Nesil IoT Haberleşme Protokolleri ve Uygulamaları” başlıklı sunumlarında teknoloji alanındaki dikkat çekici başlıklardan biri olan “Internet of Things (IoT)-Nesnelerin İnterneti” konusunda dünyadaki gelişmeleri, ülkemizde özellikle Nokia Türkiye bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları ve geleceğe dair öngörülerini paylaştılar. Seminer öğrencilerimizden gelen sorulara verilen yanıtlarla son buldu. Toplam 3 hafta sürecek olan eğitimlerin tümüne katılan öğrencilerimize katılım belgesi takdim edilecektir.

Toplam üç oturum olarak planlanan eğitimlerin ikinci ve üçüncü oturumlarının tarihleri, konu başlıkları ve seminer konuşmacıları ise şu şekildedir:

2. Seminer : 11 Aralık Pazartesi Saat: 14:00- 17:00, Seminer Konusu : IP haberleşme, Konuşmacı : Elektrik-Elektronik Mühendisi Mustafa Doğan NOKIA ArGe Merkezi, Yer : GSF Kırmızı Salon.

3. Seminer : 18 Aralık Pazartesi Saat: 14:00- 17:00, Seminer Konusu : Fiber optik iletişim ve GPON uygulamaları, Konuşmacı : Elektrik-Elektronik Mühendisi İlker Albayrak NOKIA ArGe Merkezi, Yer : GSF Kırmızı Salon. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Aralık 2017, Pazartesi / 2555 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler