Mevlid-i Nebi Paneli Düzenlendi

Mevlid Kandili münasebetiyle Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi ile Kütahya Müftülüğü tarafından ortaklaşa “Mevlid-i Nebi” paneli düzenledi. Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi salonunda düzenlenen panele Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız ve İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, öğretim üyeleri ve din görevlileri katıldı.

İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Ümit Aktı'nın moderatörlüğünü yaptığı, İslami İlimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir, Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın panelist olarak katıldığı panelde, ilk konuşmayı İslami İlimler Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Halis Aydemir yaptı. Dekanımız Prof. Dr. Halis Aydemir “Hayat İçin Eğitim, Hayatın İçinde Eğitim” üst başlığı ile Hz. Peygamberin hayatından örnekler sundu. Hz. Peygamberin bilgiyi zorlayarak değil muhatabında talep oluşturarak öğrettiğini belirten Aydemir “Özellikle eğitim hizmeti sunan muallimler peygamberimizin eğitim metodunu çok iyi öğrenmelidir. İnsanımıza Peygamberimizin örnekliğinde bir hizmet sunulmalıdır. Çünkü Kur’an’ın ifadesi ile Peygamberimiz bizim için en güzel örnektir” diye konuştu.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar da panelde yaptığı konuşmasında Hz. Peygamberin güzel örnekliği üzerinde durdu. Her yerde, her zaman, herkes için her yönüyle yegâne örnek Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ihtiyaç olduğunu söyleyen İl Müftüsü Hazırlar, Peygamberimizin dilinde dinin samimiyet olduğunu belirterek ”İhlas ve samimiyet hadislerde belirtilen en temel kavramlardan birisidir. Din nasihattir, din samimiyettir. Bu nedenle gerek ibadet hayatımızda, gerekse toplumsal ve bireysel hayatımızda, hayatımızın her anında samimiyet vazgeçilmez bir ilkedir.” dedi.

Peygamber Efendimizin hadisleri bir bütün olarak değerlendirildiği zaman hadislerdeki nasihat kavramının samimiyet olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Hazırlar ” Çünkü peygamberimizin dilinde; Kulun samimiyetle yaptığı ibadet en sevimli ibadettir. Samimiyet ve sadakati kuşanan eş en ideal eştir.” dedi. Peygamberimizin yolculuğa çıkarken bile dualarında Allah (c.c.)’dan samimi bir yol arkadaşı istediğini belirten İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar “Müslümanlara karşı nasihat ve samimiyet içerisinde olmanın üç alameti vardır. Kalbin Müslümanların üzüntülerinden dolayı elem ve keder duyması, Müslümanların acısına katlanmak ve Müslümanları faydalı olan her maslahata irşad etmektir. Bunun içindir ki millet olarak bizler, dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa onların yardımına koşmaya, onun derdi ile hemhal olmaya, yarasını sarmaya çalışıyoruz." dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem de panelde yaptığı konuşmasında Hz. Peygamberin örnekliğinde aile hayatı konusunda sunum yaptı. Yapabileceğimiz en güzel şeyin Hz. Peygamberimizin ahlakı ile ahlaklanmak olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Ögcem ”Hepimiz iyi bir nesil yetiştirmeyi arzu ederiz. Bu arzumuzun gerçekleşmesi için Hz. Peygamberin rehberliğinde bir hayat sürmemiz gerekir.” diye konuştu.

Panelin ardından Fakültemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan'ın çalıştırdığı ilahi grubunun sunduğu dinletinin ardından Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kaya ve öğrencilerinin hazırladığı serginin açılışı yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Aralık 2017, Pazartesi / 2103 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler