Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü tarafından, Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal sorumluluğunda, 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şükrü Şentürk, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Ekinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Şükrü Şentürk şunları dile getirdi: “Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliğinin kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün öğretmenlik mesleğini büyük bir özveriyle icra eden meslektaşlarımızın emeklerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmen, eğitim sisteminin vazgeçilmez bir unsurudur ve hedeflerin başarılmasında özne kendisidir. Bu nedenle sizler nitelikli, ahlaklı, değerleri olan, çalışkan ve üreten nesillerin yetişmesi için çok önemlisiniz. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. öğretmenler.”

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve görev mesleğidir diyen Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şükrü Şentürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sadece bilgi aktaran değil, sevgi, şevkat, davranış ve tutumlarıyla bir rehberdir. Bu nedenle zor ama bir o kadar kıymetli bir mesleğin mensubusunuz. Yeni nesil, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş, üreten, özgür düşünceye saygılı, duyarlı bireyler olarak yetiştirmek sizlerin elindedir. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ bu doğrultuda azim ve sevgiyle öğretmenlik yapacağımız nice yıllarınız olsun.

Bu duygu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarken, başka Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun.”

Prof. Dr. Şükrü Şentürk, yaptığı konuşmanın ardından, Eğitim Fakültemiz öğretim üyelerinden eğitim hizmetinde 25. yılını dolduran Prof. Dr. İrfan Terzi, Prof. Dr. Aytunga Oğuz, Prof. Dr. İsmail Çiftçioğlu ve Doç. Dr. Nurgül Bozkır’a plaket takdim etti.

Programın devamında, Öğrencimiz Hasan Samet Uslu, Ceyhun Atuf Kansu’nun Dünyanın Bütün Çiçekleri adlı şiirini seslendirdi. Eğitim Fakültemiz öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi. Öğrencimiz Hatice Nur Kara tarafından Emekli Öğretmenin Anısı seslendirildi. Etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Ulaş Atasoy’un şefliğindeki koronun sahne alması ile son buldu. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Kasım 2017, Cuma / 3132 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler