Genç Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni’ni gerçekleştirdi. 2017-2018 Eğitim yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, gerçekleşen törenle beyaz önlüklerini ilk defa giydiler. Gerçekleşen Beyaz Önlük Giyme Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail Zehir, Tıp Fakültemiz akademisyenleri, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Evlatlarımızı yetiştiren ve bizlere kazandıran ailelerini kutlar ve teşekkür ederim diyerek sözlerine başlayan Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptığı konuşmada doktorluğun yapılan araştırmalarda en saygın meslek olduğunu belirterek, tıp eğitimi, öğrencilerin eğitim ve meslek hayatlarında karşılaşacağı zorluklar hakkında açıklama yaptı. İyi bir doktorda bulunması gereken nitelikleri belirten Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, tıp eğitiminin aynı zamanda liderlik eğitimi olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, “Değerli ailelerimiz, gözünüz gibi baktığınız evlatlarınız, bizim evlatlarımızdır. Gözünüz arkada kalmasın. Sevgili genç doktorlarımız, meraklanmayın, korkmayın. Sizleri çok iyi bir doktor olarak buradan uğurlayacağız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Meslekler, o mesleğin sahibine değer katar, onu önemli ve saygın yapar. Ama bazı insanlar vardır ki, mesleklerini değerli hale getirirler, saygınlık kazandırırlar. Hekimlik bu mesleklerden biridir ve en önemlisidir. Sizler burada aldığınız meslek eğitiminin yanında, ahlak ve erdem eğitimiyle mesleğinize değer katacaksınız. Bu yüzdendir ki bugün giydiğiniz beyaz önlük sıradan bir önlük değildir.”

Hakemler forma giyer ve çok önemli kararlar verirler, bazen sonucu oyuncular değil hakemler tayin eder. Hâkimler cübbe giyer ve bir insanın hayatıyla ilgili kararlar verirler. Hekimler de karar verir ama, bu karar insanın kalan ömrü için hayati öneme sahiptir diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sizler hekim olduğunuzda, doktor ünvanı aldığınızda bir insanın hayatına karar vereceksiniz. Bu yüzden hekimlik kutsal bir meslektir diyoruz. Beyaz önlük, işte böylesine bir mesleğe karar verdiğinizin giysisidir. Sıradan bir forma değildir. Bir niyet beyanıdır ve ben bu kutsal göreve adayım demenin andıdır.

Sevgili anne ve babalar, çocuklarınızın size olan ihtiyacı hiç bitmeyecek, şimdiye kadar verdiğiniz desteği onlardan asla esirgemeyin. Siz değerli gençler, anne ve babalarınız, sahip olduğunuz aileniz en az mesleğiniz kadar kutsaldır, asla bağınızı koparmayınız. Çok kıymetli akademisyen meslektaşlarım hepiniz aynı zamanda birer öğretmensiniz. Gününüz kutlu ve bu güzel hekim adayları size emanet olsun.”  

Protokol konuşmalarının ardından, genç doktor adaylarına beyaz önlükleri protokol üyeleri ve tıp fakültesi öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Tören toplu hatıra fotoğrafı çekinerek son buldu. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Kasım 2017, Cuma / 3079 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler