Dünden Bugüne Fotoğrafçılığın Tarihi Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, konuşmacı olarak Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Osman Yaşar Tanaçan’ın katıldığı, Dünden Bugüne Fotoğrafçılığın Tarihi Konferansı düzenlendi.

Fotoğrafın tarihinden bahsederek sözlerine başlayan Osman Yaşar Tanaçan üniversitelerde ve meslek liselerinde fotoğraf ile ilgili dersler verdiğini fotoğraf ve fotoğraf sanatı sayesinde farklı insanları tanıdığını ve böylece fikri anlamda geliştiğini söyledi.

1962 yılında Hava Kuvvetleri’nde bulunan Fotoğraf Okulu’ndan mezun olduğunu söyleyen Osman Yaşar Tanaçan, Hava Kuvvetleri’nde askeri fotoğrafçılık yaptığını Kıbrıs Savaşı gibi Türk Tarihi açısından önemli olaylarda fotoğrafçılık yaptığını belirtti.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Osman Yaşar Tanaçan “Fotoğraf hayatın her alanında var. Mimariden, reklama, tıp bilimlerinden arkeolojiye her alanda fotoğraf sanatından bir şekilde yararlanılmaktadır. Günümüzde fotoğraf, sosyal medyada en çok kullanılan paylaşım aracıdır. Fotoğraf hayatın içindedir. Ayrıca fotoğraf sanatı ile uğraşmak insanı psikolojik açıdan rahatlatmaktadır. Sizlere, fotoğraf sanatını bir ömür sürdürmenizi öneririm. Böylece hayattan zevk alırsınız.” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Kasım 2017, Pazartesi / 1573 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler