Üniversitemiz Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden (FOTAM) TÜBİTAK Teydeb-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi

Üniversitemiz Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (FOTAM) yürütülen Ar-Ge faaliyetleri kapsamında, öncelikle ilimizde faaliyet gösteren NURSAN Kablo Donanımları San. ve Tic. A.Ş. nin kablo üretim hatlarında kullanılmak üzere hazırlanan “Kablo üretim hattına entegre yüksek hızda renk ve çap ölçüm sistemi” isimli TÜBİTAK TEYDEB 1505 programı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Müşteri kuruluş olarak Nursan Kablo Donanımları San. ve Tic. A.Ş. ve yürütücü kuruluş olarak Dumlupınar Üniversitesi Fotonik Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (FOTAM) işbirliğiyle başvurulan proje, FOTAM müdürü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Altuncu yürütücülüğünde, araştırmacı olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Doğan Aydın, Makine Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. İsmet Çelik ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Fırat Ertaç Durak tarafından gerçekleştirilecektir. Toplam 23 ay süreli olan projede, ayrıca iki adet Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi de bursiyer olarak istihdam edilecektir.  

Proje sonunda geliştirilecek olan fotonik tabanlı sensör ve ölçüm sistemi ile başta projenin müşteri kuruluşu olan NURSAN Kablo Donanımları San. ve Tic. A.Ş. olmak üzere, ülkemiz ve yurtdışı kablo üreticilerinin üretim hattına entegre edilebilen ve yüksek hızda gerçek zamanlı kablo izolasyonu renk, çap ve deformasyon ölçümlerinin yapılmasını sağlayan hassas bir ölçüm sisteminin geliştirilmesi, prototip üretimi ve saha testlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje aynı zamanda FOTAM bünyesinde, Nursan Kablo Donanımları San. ve Tic. A.Ş. ile imzalanan Üniversite-Sanayi İşbirliği sözleşmesi kapsamında yeni üretim ve sensör teknolojilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacaktır. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Kasım 2017, Çarşamba / 2774 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler