Daha Şeffaf Üniversite Olmak Adına Üniversitemizin Kurumsal Verileri Tek Merkezde Toplanacak

Üniversitemiz Kalite Komisyonu öncülüğünde geliştirilen, daha şeffaf üniversite olmak adına, Üniversitemizdeki gelişmeleri anlık takip etmek için oluşturulacak sistem ile kurumsal tüm veriler tek merkezde toplanacak. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının oluşturduğu sistem yakında hizmete girecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Yardımcımız, İslami İlimler Fakültemiz Dekanı ve Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir hayata geçirilecek sistemle ilgili şunları söyledi: “Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye’nin en kurumsal üniversitesi olma yolunda büyük adımlar atıyor. Bununla ilgili olarak Kalite Komisyonu oluşturduk. Komisyonun çalışmalarını etkili yönetmek adına da Kalite Koordinatörlüğünü oluşturduk. Üniversitemizin Stratejik planı ve hedefleri doğrultusunda, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin değerlendirilmesi ve kalitesinin geliştirilmesi ile ilgili iç ve dış kalite güvence sistemini kurarak, kurumsal göstergeleri tespit etmek bu kapsamda yapılacak çalışmaları Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun usul ve esasları doğrultusunda yapmak amacıyla oluşturulan Kalite Komisyonu’muz öncülünde, daha şeffaf üniversite olmak ve kalite standartlarının sürekliliği sağlamak adına oluşturulan altyapı ile tüm kurumsal veriler tek merkezde toplanacak.”

Kurumsal verilerin hızlı, doğru ve eksiksiz şekilde depolanmasının kurumsallık adına çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Halis Aydemir bu konuda tüm birimlerimizde görevlendirmelerin yapılacağını, görevlendirilen personelimizin sistemi aktif kullanmaları için eğitime alınacağını belirterek özellikle akademik personelimizin Üniversitemiz portalındaki akademik verilerinin sistemde güncel tutması gerektiğini, güncel veri akışını sağlamayan birimlerimiz ve akademisyenlerimiz için kurumsal tedbirlerin olacağını söyledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Ekim 2017, Salı / 3526 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler