Üniversitemizden TÜBİTAK Teydeb-1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Projesi

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından 1505 TEYDEB programı kapsamında Enel Enerji A.Ş şirketi için sunulan “Çift Beslemeli İndüksiyon Generatörü Tasarımı ve İmalatı” isimli proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ile karşılıklı işbirliği sözleşmesi bulunan müşteri kuruluş ENEL Enerji A.Ş’nin yer aldığı proje, firmanın kurmayı düşündüğü Elektrik Motorları-Generatörleri imalatı için önemli bir adım olarak görülmektedir.

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri tarafından 1505 TEYDEB programı kapsamında Enel Enerji A.Ş şirketi için  sunulan “Çift Beslemeli İndüksiyon Generatörü Tasarımı ve İmalatı” isimli proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ile karşılıklı işbirliği sözleşmesi bulunan müşteri kuruluş  ENEL Enerji A.Ş’nin yer aldığı proje, firmanın kurmayı düşündüğü Elektrik Motorları-Generatörleri imalatı için önemli bir adım olarak görülmektedir.

Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek olan Rüzgar Tribün bileşeni olan Generatör tasarımı ve imalatı projesinin 21 Ay’da tamamlanması ile;

- Personel istihdamının sağlanması

- Ülke ekonomisine katkı sağlanması

- Yeni teknolojik yatırımların şehrimizde yer almasının sağlanması

- Yerli Generatör tasarımı ve imalatı ile dışa olan bağımlılığın azaltılması

- Seri üretim ile ihracatın yapılması

- Rekabet ortamının arttırılarak daha kaliteli ürünlerin çıkartılması

hedeflenmiştir.

Yürütücülüğünü Yrd.Doç.Dr.Ayhan Gün’ün yapacağı projede Yrd.Doç.Dr.Aliihsan Çanakoğlu, Yrd.Doç.Dr.Burhanettin Durmuş, Yrd.Doç.Dr.Gökhan Yetkin, Yrd.Doç.Dr.M.Murat Tezcan görev alacaktır.

“Üniversitemiz istihdam ve teknolojik yenilik içeren Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) projelerine eğitim,  proje hazırlama ve projelerin hayata geçirilmesi konularında akademik destek vermeye devam edecektir.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ekim 2017, Pazartesi / 5927 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler