Ortadoğu Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından, moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ergin Ögcem’in yaptığı, konuşmacı olarak Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ve Filistinli Araştırmacı Yazar Muin Naim’in katıldığı Ortadoğu Sempozyumu gerçekleştirildi.

Kur-anı Kerim tilavetiyle başlayan sempozyumda genel anlamıyla Ortadoğu ve Filistin özelinde Ortadoğu konuları konuşuldu. Ortadoğu üzerine genel değerlendirmelerde bulunan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş şunları söyledi: “Ortadoğu kavramı 1902 yılında batılılar tarafından ortaya atılan bir kavramdır. Batılı anlayışın ürünüdür. Batılı kavramlar üzerinde coğrafyalar anlaşılmaz. Müslüman coğrafyanın sorunları çözülmez. Ortadoğu kavramı emperyal düşüncenin, sömürgeciliğin ürünüdür. Batılı kavramlar ile düşünür, siyaset yaparsak bir sonuca varamayız. Müslümanlar Müslümanca düşünmelidir.”

Filistin özelinde Ortadoğu hakkında konuşma yapan Filistinli Araştırmacı Yazar Muin Naim şunları dile getirdi: “Batının Ortadoğu’suyuz. Batı kendisini dünyanın merkezi olarak görmektedir. Filistin’de sorun, İsrail’in işgali sorunudur. Filistin’de işgaller son bulur, zulüm olmazsa barış olur. Filistin’de var olan barış, İsrail işgali ile bozuldu. Bizim, Yahudilik veya başka dinlerle sorunumuz yoktur. Bizim sorunumuz işgalci Siyonistlerledir. İsrail, Ortadoğu’nun tehdit merkezidir. Batı, bölge denetimini İsrail üzerinden yapmaktadır.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ekim 2017, Pazartesi / 1649 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler