Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Külliye İnşaatının Kalan Bölümlerinin Belediye İle Yapılacak Protokolle Kendilerinin Devam Ettireceği Müjdesini Verdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, oryantasyon eğitimi için geldiği Meslek Yüksekokulu’muzda külliye inşaatında da incelemelerde bulundu. Diyanet işleri başkanlığı ödeneğiyle belirli bir seviyeye getirilen külliye inşaatının kalan bölümlerinin belediye ile yapılacak protokolle kendilerinin devam ettireceği müjdesini verdi.

Üniversitemiz Tavşanlı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ödeneği ile yapımı belirli bir seviyeye getirilen Külliye inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Güler inşaatın geri kalan kısmının belediye eliyle yürütüleceğini söyledi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık da devam eden külliye inşaatı ile ilgili Belediye Başkanı Mustafa Güler’e bilgi verdi. Belediye Başkanı Mustafa Güler daha önce Üniversite ile Belediye arasında yapılan sözlü mutabakat gereği Külliye’nin inşaatının Diyanet İşleri Başkanlığının ödeneğinin harcandıktan sonra Külliye inşaatının geri kalan bölümlerini Belediye eliyle yürütülmesi için proje üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, Mevcut inşaatın geldiği son durumun bugün gözlemi yapıldı. Belediye ekiplerimiz noksan işlerin ve projenin tamamının etüdünü yapacak ve belediye ile üniversite arasında bir protokol yapılarak ve gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından buradaki inşaatın geri kalan kısmını biz tamamlayacağız.  Çünkü bu Külliyenin Tavşanlı’ya ve Üniversite gençliğine kazandırılması büyük önem arz etmektedir. Külliye bünyesinde bay ve bayan mescit, kütüphane, konferans salonu, dinlenme ve okuma alanları ve müştemilatı ile tam bir kompleks olacak olan tesis Meslek Yüksek Okulu'na ayrı bir değer katacak; öğrenim alanında öğrencilerimizin beklentilerine cevap verecektir. Bu anlamda geldiğimiz günden itibaren Meslek Yüksekokulumuzun her türlü ihtiyacında, tesisleşmesinde, etkinliklerinde yanında nasıl yer aldıysak Külliye konusunda da Belediye olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık külliye de bulunan minarenin hem Arapça Elif harfini hem de Çanakkale şehitlik abidesinin birlikte tasvir edildiğini ve Minare tamamlandığında 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin minare üzerine yazılarak şehitlerimizin ölümsüzleştirileceğini söyledi Ayrıca külliyenin açılışına 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanan gazilerin büyük çoğunluğu davet edileceğini bildirdiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Ekim 2017, Perşembe / 2045 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler