Olgun Gençler Üniversitemizde Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü bünyesinde yürütülen KIPAM-Bilgi Güçtür, Yaş Mühim Değildir Projesi kapsamında yaygınlaştırma semineri yapıldı. Seminere WSP Poznan Bankacılık Üniversitesi (Polonya), Salerno Üniversitesi (İtalya) ve Vigo Üniversitesi (İspanya) temsilcileri ile Kütahya’da faaliyet gösteren farklı meslek gruplarından temsilciler ve Kütahya’da yaşayan bireyler katıldı.

Açılış konuşması yapan projenin yürütülmesinden sorumlu Dış İlişkiler Koordinatörümüz Doç. Dr. Oktay Şahbaz, Avrupa Birliği hibeleri, Erasmus+ projeleri ve KIPAM Projesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Şahbaz konuşmasında, “Erasmus+ kapsamında her yaş gurubu ve eğitim düzeyindeki kişiler için fırsatlar olduğunu vurgulayarak KİPAM projesinde olgun gençlerimiz olarak nitelediğimiz 50 yaş üstü bireylere yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Dumlupınar Üniversitesi olarak Kütahya, Türkiye ve hatta Avrupa için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Şahbaz, bu projede Avrupa’dan kurumlarla birlikte Kütahya’ya fayda sağlamaya çalıştıklarını açıkladı. Şahbaz ayrıca, Dumlupınar Üniversitesi yönetiminin başta Prof. Dr. Remzi Gören’in ve Prof. Dr. Kaan Erarslan’ın bu projeyi çok önemsediğini ve projenin her aşamasında destek verdiğini dile getirdi.

KIPAM Projesi Koordinatör ülkesi (Polonya) temsilcisi Lucyna Sobkowıak, KIPAM Projesi adımları ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi verdi. Proje araştırmacıları Öğr. Gör. Bahar Çelik ve Uzman Berrin Demir ise sunumlarında proje kapsamında açılacak dersler, ders içerikleri ve projenin bundan sonraki süreçlerini anlattı. Çelik ve Demir, ön kayıt sürecinin tamamlandığını ve 50 yaş üstü bireylere yönelik hazırlanan derslerin 8 Ekimden itibaren başlayacağını dile getirdi. Projenin Nisan 2018’de sonlandırılacağını ifade eden Doç. Dr. Oktay Şahbaz, üniversitemiz kalite koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Çelik ve Dış İlişkiler Uzmanlarından Berrin Demir, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü önderliğinde üniversitemiz, ilimiz, ülkemiz ve uluslararası paydaşlarımız için fayda üretmeye devam edileceğini söyledi.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ekim 2017, Çarşamba / 2637 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler