Üniversitemiz Tavşanlı MYO ve Tavşanlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Oryantasyon Programı Düzenlendi

2017-2018 Eğitim öğretim yılında, Üniversitemiz Tavşanlı MYO ve Tavşanlı Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulunu kazanan yeni dönem öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan oryantasyon programı, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Tavşanlı Emniyet Müdürünün katılımıyla gerçekleşti. Yoğun ilgi gösterilen programda öğrenciler, yaşadıkları yerin tepe yöneticilerinden Tavşanlı’da sosyal yaşam ve olanaklar hakkında bilgi sahibi oldular.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık’ın öğrencilere yeni bir başlangıçta bulundukları ve bu süreçte dikkat etmeleri gerektiği konulardan bahsetmesiyle başlayan oryantasyon programında, bugüne kadar belediyenin, üniversitemiz öğrencilerine maddi olarak katkı sağladığı projelerden ve çalışma yaşamına dönük uygulamalarından örnekler verilerek belediye başkanı Mustafa Güler’in de bir konuşma yapması istendi.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yerli halktan dışarıdan gelen ayrımı olmaksızın bütün öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve öğrenci dostu bir belediye olarak öğrencilere giyim kuşamdan, halı, perde, beyaz eşya gibi ev eşyalarına kadar tüm ihtiyaç duydukları malzemeleri belediyenin Sevgi Evi’nden ücretsiz bir şekilde karşılayabileceklerini anlattı.

Öğrencilerin sosyal yaşamda karşılaşabilecekleri olumsuz durumlara karşı nasıl önlem alabileceklerini ise Tavşanlı Emniyet Müdürü açıkladı. Asayiş açısından yaşamın oldukça güvenli olduğu bir ilçe olan Tavşanlı’da, öğrencilerin yine de sorun yaşadıkları bir durum olursa, kendilerine en ufak bir tereddüde düşmeden başvurmalarını istedi. Ayrıca tüm öğrencilik hayatlarını güzel anılar ve başarılarla tamamlayabilmeleri için arkadaşlarını iyi seçmelerini, yasa dışı örgütlerden ve cemaatlerden uzak durmalarını, uyuşturucu ve benzeri maddeleri ise ne arkadaşlarını kırmamak adına ne de merak ederek, bir kereliğine bile olsa denememeleri gerektiğini belirtti.

Oryantasyon programına gösterdikleri destekten dolayı teşekkür edilen konuklara plaket verilmesinin ardından öğrencilerin ikramlara geçmesiyle program tamamlandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ekim 2017, Çarşamba / 1821 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler