Üniversitemizim Paydaş Olduğu Zafer-İN Operasyonu Avrupa Birliği Projesi Kapanış Konferansı Afyonkarahisar’da Gerçekleştirildi

Zafer Kalkınma Ajansı’nın faydalanıcısı olduğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olarak ve Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı “Zafer-İN Operasyonu” (TR33 Bölgesi’ndeki İşveren ve İşçilerin Uyum Yeteneğinin Arttırılması Teknik Destek Projesi) Kapanış Konferansı, Afyonkarahisar Akrones Otel’de düzenlendi. 2016 yılı Ocak ayında başlayan Zafer-İN Operasyonu, devamlı öğrenmeyi destekleyerek Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi’ndeki KOBİ işverenleri ve çalışanlarının uyum yeteneğini arttırmayı, Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezini -BİGEM’i- sürdürülebilir ve işlevsel kılmayı amaçlamaktadır.

Açılış konuşmaları Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Program Yöneticisi Tsvetana Stoycheva, Kalkınma Bakanlığı AB Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Abdullah Başar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Sözleşme Yöneticisi Selen Kabaca, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Bu dev proje kapsamında, bölgedeki KOBİ’lerimizin ve kamu kurumlarımızın kurumsal kabiliyetini güçlendirmek ve hayat boyu öğrenme yoluyla iş hayatındaki uyum yeteneğini geliştirmek için çalışmalar yürüttük. Projenin başladığı günden bugüne birçok faaliyet yürüttük, önemli mesafeler kat ettik. Zafer Kalkınma Ajansımız bünyesinde 2016 yılı Nisan ayında Afyonkarahisar’da düzenlediğimiz İmza Seremonisi’yle bölgedeki üniversiteler, İŞKUR İl Müdürlükleri, Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve sendikalardan oluşan toplam 44 kurum ortaklığında Türkiye’de bir ilk olan Bölgesel İnsan Kaynakları Geliştirme Merkezini (BİGEM) kurduk. Bu merkez vasıtasıyla projenin sürdürülebilirliğini sağladık.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Çalışanların ve işverenlerin uyumuna yönelik olan ve işçilerin niteliğini artırmaya yönelik olan bu projeyi gerçekten önemsiyorum. Çünkü biz ülke olarak doğal kaynakları çok üst düzeyde olan bir ülke değiliz. Bizim zenginliğimiz insan kaynağımız üzerinedir. Bu kaynağı ne kadar biz donanımlı hale getirebilirsek beşeri sermayemizi o derece arttırmış oluruz. Bunu yaptığımız sürece de dünyada rekabet edebilir bir sanayiye, rekabet edebilir bir üretime ulaşmış oluruz. Benzerlerinin devam etmesini, kalkınma ajanslarından, üniversitelerimizden ve diğer kuruluşlardan özellikle bekliyorum. Çünkü eğitim olmadan bu ülkede başarılı olmamız, üretimi arttırabilmemiz ve dünya ile rekabet edebilmemiz mümkün değildir.” diye konuştu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Program Yöneticisi Tsvetana Stoycheva “Çalışanların ve işverenlerin uyum becerilerinin arttırılması doğrultusunda KOBİ’lerin desteklenmesi, onların yerel, ulusal ve küresel düzeyde rekabet güçlerini de arttıracaktır. Bu da aynı zamanda hem bölgenin hem de tüm Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunacaktır. AB tarafından desteklenen bu proje, bu açıdan çok önemli katkılar sağlamış bulunmaktadır." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Sözleşme Yöneticisi Selen Kabaca “IPA I. Dönemi kapsamında Bakanlığımıza tahsis edilen 553 milyon Avro ile 2007 yılından bu yana, bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı devam eden irili ufaklı 938 proje başarılı şekilde yönetilmekte olup bu projelerle yaklaşık 700 bin vatandaşımız desteklenmektedir. Yürütülen projelerle IPA birinci dönemi sonunda tahsis edilen fonun %85’i kullanılmış olacaktır. IPA II. dönemi için AB IPA fonları kullanılarak desteklenecek alan ve faaliyetler, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan ve 2014-2020 dönemini kapsayan “İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” (İESP SOP) olarak adlandırılan program ile belirlenmiştir. Bu kapsamda tahsis edilmiş olan 511 milyon avro ile; eğitim, istihdam ve sosyal politika alanlarında kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun proje ve çalışmalar desteklenmeye devam edecektir.” diye konuştu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Ekim 2017, Cuma / 1983 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler