2017-2018 Akademik Açılış Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gerçekleştirildi

2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın da teşrifleriyle YÖK himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı‘nda gerçekleştirildi. Gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ile Üniversitemizi temsil eden akademisyenlerimizden ve Öğrenci Konseyimizden oluşan heyet katıldı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında belirlenen araştırma üniversitelerinin de Cumhurbaşkanı tarafından ilk kez açıklandığı 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne tüm üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili Bakanlar, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, Yükseköğretim tarihinin ilk akademi ödülleri olan YÖK Üstün Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Yükseköğretim Kurulu’nun çalışmalarıyla hayata geçirilmeye başlanan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında ilan edilen araştırma üniversitelerinin rektörlerine berat takdiminde bulunulmasıyla devam etti. Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Araştırma Üniversitesi olarak belirlenirken bu üniversitelerin rektörlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından berat takdiminde bulunuldu.

Araştırma üniversiteleri berat takdiminin ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri uygulaması kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi. 2017 YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen Bireysel Ödüller, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerini buldu.

 2017 YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen Kurumsal Ödüller ise, Topluma Hizmet Ödülü, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Üniversite-Sektör İşbirliği Ödülü ve Uluslararası İşbirliği Ödülü kategorilerinde sahiplerini buldu. Belirlenen araştırma üniversiteler ile ödül alan üniversiteler ve temsilcilerinin tebrik edilmesinin ardından 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.     

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Eylül 2017, Çarşamba / 3462 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler