Üniversitemiz Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kraniyoplasti Ameliyatında Üç Boyutlu Teknoloji Kullanıldı

Üniversitemiz Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği ve İleri Teknoloji Merkezinin (DPÜ-İLTEM) ortak çalışmasıyla Türkiye’de sadece birkaç merkezde yapılabilen uygulama Kütahya’da yapıldı. Üniversitemiz Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Kaya ve DPÜ-İLTEM Müdürümüz Doç. Dr. Gürsel Yanık tarafından yapılan çalışma Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş tarafından takdirle karşılandı.

Yrd. Doç. Dr. H. Emre Aydın yapılan başarılı çalışmayı anlattı: “Kranioplasti yani kafatası şekillendirme ameliyatı travma, tümör veya benzeri nedenlerle ameliyat edilmiş hastalarda oluşan kemik defekti bölgesini onarmak için uygulanır. Dumlupınar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ve DPÜ-İLTEM ortak çalışmasıyla Türkiye’de sadece birkaç merkezde yapılabilen uygulama sayesinde ameliyat süresi kısalmakta, hastanın defekti tam olarak kapatılabilmekte ve sonuçta hastalarımız şifa ile taburcu edilebilmektedir.

Beyin Cerrahisi Kliniği olarak Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş’ın destekleri sayesinde ekibimiz ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören böyle bir işbirliğinin kendisini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi. “Öncelikle hastamıza geçmiş olsun. Bu çalışma hasta için hem sağlık açısından hem de estetik açısından çok önemli. Bu tür çalışmalar hem ilimiz için hem de Üniversitemiz için güzel çalışmalar hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğretim üyelerimizi başarılarından dolayı kutlarım.”

59 yaşındaki hasta ise; operasyondan sonra normal hayatına devam ettiğini, hiç bir zorlukla karşılaşmadan bütün işlemlerinin yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Eylül 2017, Cuma / 5763 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler