Yeni Cins ve Yeni Tür Olan Böcek Bilim Dünyasında Bosphorus Bariscercii Olarak Adlandırıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Entomolog Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şenyüz, İstanbul Esenyurt’ta Barış Çerçi tarafından toplanmış olan böceği, Aphodiidae familyasına ait yeni bir cins ve yeni bir tür olarak tanımlamasını yaptı.

Yeni cins ve yeni tür olan böcek, bilim dünyasında Bosphorus bariscercii (Şenyüz 2017) olarak adlandırıldı. Bu konuda yazılmış olan makale Journal of the Entomological Research Society dergisinin 19. Cildinin 2. Sayısında yayınlandı. Tip örnek, Üniversitemiz Evliya Çelebi Yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Entomoloji Müzesi’nde saklanıyor.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Ağustos 2017, Cuma / 5422 defa okundu.