Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencimiz Dünya İkincisi Oldu

Sanat ve tasarımın insan yaşamındaki önemi ve etkisinden hareketle, bireyler arasında farkındalık oluşturmak ve insani konularda duyarlılığı arttırmak amacıyla “Organ Bağışı” konusunda gerçekleştirilen uluslararası afiş tasarımı yarışmasında öğrencimiz Sevilay Can, Dünya İkincisi oldu.

Dünyadaki sanat ve tasarım alanındaki akademisyen, öğrenci ve uygulama yapan profesyoneller başta olmak üzere herkesin katılımına açık olan yarışmada, öğrencimiz Sevilay Can’ın böyle bir başarıya imza atmış olması, başta Üniversitemiz olmak üzere Türkiye’yi de gururlandırdı. Ayrıca bu yarışmada finale kalan ve ilk 100 afiş arasına GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz Buse Yılmaz, Didem Erol, İlhami Diksoy, Nurcan Kabataş, Onur Önen ve Talip Sünnetçi de girdi. Bu elden edilen toplam başarıyla Üniversitemiz, üniversiteleri adına katılan öğrenciler dikkate alındığında, diğer üniversitelere göre birinci sırada yer aldı. Öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı, Üniversitemizin ve Ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağladı. 

Posterland.org 2 kurumsal kimliği ile ilan edilen ve Türkiye Organ Nakli Vakfı başta olmak üzere İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Karaciğer Derneği ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği’nin desteklediği; ödül töreni ile sergisinin 6-9 Eylül 2017 tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde “The Transplantation Society” tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Organ Bağışı Kongresi’nde gerçekleştirileceği yarışmaya farklı ülkelerden 1440 afiş tasarımı katıldı. Yarışmaya katılan tasarımlar, yurtdışından ve Dünya’nın farklı ülkelerinde görev yapan 7 akademisyen/tasarımcı ile TONV’dan uzman bir doktor temsilcinin ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan 8 akademisyen/tasarımcının, yazılımı Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından gerçekleştirilen özgün bir sistem ile çevrimiçi ve bağımsız olarak puan esasına göre değerlendirilmiştir. Yarışmada dereceye giren, sergileme alan afiş tasarımlarına ve yarışma hakkındaki her türlü bilgiye http://www.posterland.org/ adresinden erişilebilir. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ağustos 2017, Cuma / 3001 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler