Üniversitemiz 25. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Kütahyalı Şairleri Ağırladı

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahyalı Şairler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında, Bilimsel Araştırma Projesi olarak gerçekleştirilen, yazarı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler olan, Kütahya Şairleri II adlı eseri kahvaltıya katılan şairlere takdim edildi. Kahvaltıya Kent Konseyi Başkanı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Taşkın da katıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler şunları belirtti: “Kütahya, tarihimizde sanat merkezi olmuş bir şehirdir. Üniversite-Şehir bütünleşmesi açısından şairlerle Dumlupınar Üniversitesi olarak bir araya gelmek son derece önemlidir. Üniversitemizin kuruluşunun 25. Yılı etkinlikleri kapsamında, aynı zamanda Bilimsel Araştırma Projesi olarak da gerçekleştirilen, içerisinde 124 Kütahyalı şaire yer verdiğimiz Kütahya Şairleri II kitabımızın Kütahya sanat hayatındaki önemli bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bugün gerçekleştirdiğimiz bu birliktelik arzu ettiğimiz, olması gerektiğine inandığımız birlikteliklerdendir. Bizleri kırmayıp davetimize gelen şairlerimizin ayağına sağlık. Kaybettiğimiz şair ve sanatçılara da Allah’tan rahmet dilerim. Kütahya’nın bu tür birlikteliklere ihtiyacı var. Kütahya’ya sahip çıkacak, değerlerini tanıtacaklar sanatçılardır.

İki yıldır şehrimizde bulunan kurum ve kuruluşlarla bugünkü gibi güzel birliktelikleri devam ettiriyoruz. Değerlerimize sahip çıkıyoruz. Üniversitemizin sloganını Değer Katan Üniversite olarak belirledik. Bu yıl 25. kuruluş yıldönümündeyiz. 25. yıl etkinliklerimizi bütün bir yıla yaydık. Bugünkü toplantımız 25. yıl etkinliklerimizdendir.”

Sosyal etkinlikler insanın ruhuna dokunan çalışmalardır. Bu konuda önerilerinizi bekliyoruz diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şehir ve üniversitenin bir arada olması gerektiğine inanıyoruz. Şairler, sanatçılar duyguları en iyi anlatan kişilerdir. Sanata ve sanatçıya değer veren ve değer katan bir üniversiteyiz.”

Kahvaltıya katılan şairler, kahvaltıyı organize eden Üniversitemize ve emeği geçenlere teşekkür ederek Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören öncülüğünde daha önceden hiç yaşanmamış sanatçı-üniversite-şehir kucaklaşmalarını sağladıklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e emeklerinden dolayı şükranlarını sunarak şiir kitaplarını takdim ettiler. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören de kahvaltıya katılan konuklara “Kütahya Şairleri II” adlı eseri ve yine Üniversitemizin yayınlarından olan “Osmanlı Arşivlerinde Kütahya” kitabını takdim etti.      

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Temmuz 2017, Çarşamba / 2430 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler