Tıp Fakültemiz 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni düzenledi. Mezuniyet törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Kaan Erarslan, Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri, idari personelimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Törende geleneksel mezuniyet konuşması yapan Dönem 1.’si Ebru Kağıtçı, sağlıkta şiddet konusuna dikkat çeken konuşmasını görevi başında ölen tüm sağlık çalışanlarını saygı ile anarak bitirdi.

Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Tıp Fakültemiz 2008 yılında kuruldu. 2009 yılında öğrenci alımı başladı. 2015 yılında yapımı tamamlanan yeni binamıza taşındık. Fakültemiz kuruluşunun 9. yılında, 3. mezunlarını veriyor. Sağlık hizmetlerimizi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde veriyoruz. Her geçen gün kadromuzu güçlendiriyoruz. Çevre illerden hastanemize hastalar geliyor. Bize desteklerinden dolayı Rektörlüğümüze, Belediyemize, Milletvekillerimize ve Valiliğimize şükranlarımı sunuyorum.”

6 yıl önce evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Şimdi evlatlarınızı kendine güvenen doktorlar olarak uğurluyoruz diyen Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Böyle güzel evlatlar yetiştiren aileleri kutluyorum. Evlatlarınız kutsal bir mesleği icra ederken insanlığa hizmet edecek. Doktor anne ve babası olmanın kıvancını yaşayın onlara destek olmaya devam edin. Özgüveni ve mesleki becerileri yüksek doktorlar yetiştiren hocalarıma teşekkür ediyorum.”

Mezun olan genç doktorlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural “Eğitimlerde yoruldunuz. Bu gün mezun olarak yeni bir döneme başlıyorsunuz. Sizler umut ışığısınız. Sorumluluğunuz insanı tedavi etmek ve yaşatmak. Mütevazi olun. Halka nezaket ve sevgi besleyin. Hastalarınızı sevin. Para ve mevki hırsına kapılmayın. Faziletli olun. İncinseniz de incitmeyin. Karşılaşacağız engelleri aşma kudretine ve bilgisine sahipsiniz. Yemininizi unutmayın. Mesleğinizi dürüstlükle yapın. Mesleğinizde başarılar diliyorum. Sağlıklı olun, yolunuz açık olsun.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı mezuniyet konuşmasında şunları dile getirdi: “Mezun ettiğimiz doktorları yetiştiren Tıp Fakültemizin çok değerli öğretim üyelerini ile Sağlık Bakanlığı mensubu doktor arkadaşları kutluyor, emeklerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Mezuniyetlerde rol aldıkları meslektaşlarıyla ne kadar övünseler yeridir diyorum, çünkü onlar “Değer Katan Üniversite’nin” çok değerli öğrencileriydiler. Çünkü onlar analitik ve kritik düşünmenin önemini kavramış, bilgi ve becerilerinin farkında olan, mesleğinde hünerli olmayı yaşam felsefesi edinmiş, erdemli ve ahlaklı olmayı hayatlarının merkezine almış hekimler olarak tabipler olarak yetişmişlerdir.”

Mezun olan genç doktorlara ve onları yetiştiren anne ve babalara seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yıllar önce gözbebeğiniz, ana kuzusu, babasının aslanı olarak emanet ettiğiniz çocuklarınızı, bugün iyi yetişmiş, kendileriyle gurur duyacağınız birer doktor, tabip, hekim olarak sizlere teslim ediyoruz. Bize inandığınız, güvendiğiniz için teşekkür ediyorum.

Sevgili genç doktorlar, hastaların ilaçtan önce, kalbinde anneliğin sırrını, baba olmanın yüceliğini taşıyan, sabır ve şefkat aşığı doktorlara ihtiyaçları var. Bu yüzdendir ki; ömrünü dertlilerin dertlerine deva bulmak, çaresizlere çare olmak, ıstırap çekenlerin acılarını dindirmek idealine vakfeden vefalı, şefkatli, inançlı, fedakâr hekimler olmanızı dilerim.”

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu şunları söyledi: “Yeni döneme başlayan genç doktorlarımızı tebrik ediyorum. Ailelerinizi ve hocalarımızı kutluyorum. Hekim dayanışmasını öğrendiniz ve yaşadınız. Bu dayanışmayı devam ettireceksiniz. Kendi devre arkadaşlarınız için akan sular duracak. Hocalarınızdan el aldınız. Onlardan kıymetli bilgiler öğrendiniz. Hocalarınız daima yanınızda olacak. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz burada bire bir eğitim alma fırsatı buldu. Doktor hasta ilişkilerini öğrendiniz. Bu kıymetin değerini bilin. Tıp Fakültemiz ve Kütahya’mız sizlere çok önemli imkânlar sundu. Kütahya Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu imkânlarımız daha da gelişecek. Kütahya’mız; sizlerin, Tıp Fakültemizin ve Dumlupınar Üniversitemizin çalışmalarını takdir ediyor. Genç doktorlarımız bahtınız ve yolunuz açık olsun.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, sizlerin sevincini ve onurunu paylaşmak için buradayız. Bizler, sizlerin önemli gününüzde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her başlangıç bitişin habercisidir. Eğitiminiz, mezuniyetiniz ile bitiyor. Ancak uzmanlık eğitiminiz, akademik kariyeriniz başlıyor. Bizler Kütahyalılar olarak, Dumlupınar Üniversitemize gelen her öğrenciyi emanetimiz olarak görüyoruz. Kütahya’mızın değerlerini öğrenmiş ve benimsemiş gençler olarak buradan ayrılmanızı temenni ediyorum. Genç doktorlarımızı tebrik ediyor, genç doktorlarımızın ailelerini ve hocalarını kutluyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler Hipokrat Yemini ederek diplomalarını aldılar.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Haziran 2017, Perşembe / 2046 defa okundu.

Etiketler : DPU, Kütahya, mezuniyet töreni, Tıp Fakültesi ,