Sağlık Yüksekokulumuz Ayakta Yolculuk Yapanlar İçin Tak Takıl Emniyet Kemeri Projesi’ni Hayata Geçirdi

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ferruh Taşpınar, Öğr. Grv. İsmail Saraçoğlu ve Arş. Grv. Emrah Afşar ile Öğrenci Necle Şimşek, Esmanur Gökalp ve Esra Taşdemir şehir içi ulaşımda ayakta yolculuk edenlerin rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için Tak Takıl Emniyet Kemeri Projesi’ni hayata geçirdi.

İlk olarak “Tak Takıl” Multiple Skleroz (MS), Vertigo ve Epilepsi gibi düşme riski olan hastalar için planlandı. İlk başta MS hastaları üzerinde denendi. Ancak ayakta yolculuk yapan tüm yolcular için uygulanabilir bir emniyet kemeri olduğu görüldü. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun desteği ile Kütahya Belediye otobüslerinde dört gün süre ile uygulandı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığına proje destek başvurusu yapıldı ve birinci aşamayı geçti.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ferruh Taşpınar konu ile ilgili olarak Tak Takıl Projesi’nin Türkiye’de hatta yurtdışında yaygınlaşabilecek bir uygulama olduğunu belirtti. Esra Taşdemir de, Özellikle metropol şehirlerde uzun süre ayakta yolculuk etmek zorunda kalan kişilerin yolculuklarını daha verimli hale getirmek aynı zamanda kavrama kuvveti ve dengesi olmayan kişilerin yolculuklarını daha güvenli hale getirmek ve yolculukları boyunca onlara maksimum destek sağlamak için gerekli olacağını belirtti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Haziran 2017, Pazartesi / 4368 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler