Çanakkale’den Dumlupınar’a Yükselen Şanlı Bayrak Yarışması Sonuçlandı

Üniversitemiz Sosyal Sorumluluk Projeleri Yönetim Birimi ile Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğinde düzenlenen Çanakkale’den Dumlupınar’a Yükselen Şanlı Bayrak Kütahya liseler Arası Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışması sonuçlandı.

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri Çanakkale Zaferidir. Çanakkale savunması büyük bir destandır. Öyle bir destan ki, bu büyük manayı, yedisinden yetmişine kadar herkes yüreğinde gururla hisseder. Çanakkale’de yazılan şanlı tarih, Dumlupınar’da istiklalin adı oldu. Ne büyük şeref ki istiklal zaferinin yaşandığı topraklardayız. Tarihimizin o şeref sayfalarını ebediyen hatırlamak ve yaşatmak için Üniversitemiz öğrencileri “Kalevani” adını verdikleri bir seramik sunu takımı hazırladılar. Çanakkale Harbinde buğday çorbasını içinden içtikleri pişmiş topraktan yapılan çanaklara verilen kabın adı olan evani ile Çanakkale’nin kalesini birleştiren öğrenciler, Kalevani’ye hayat verdiler. Bu anlamlı projeyle o şanlı günleri “Çanakkale ve Dumlupınar Ruhunu” ebediyen yaşatacaklar.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi de, Üniversitemiz öğrencilerinin hazırladıkları “Kalevani” adlı sunu takımının ödül olarak verildiği kompozisyon, şiir ve resim yarışmasının yürütücülüğünü üstlenerek projeye önemli bir destek verdiler.  Kütahya Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan yarışmanın ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek, okul müdürleri, öğrenciler ve misafirler katıldı.

Resim dalında birincilik ödülünü Ali Güral Anadolu Lisesinden Zübeyde Seçen, ikincilik ödülünü Fatih Anadolu Lisesi’nden Şevval Feyza Sarı ve üçüncülük ödülünü Sosyal Bilimler Lisesi’nden Süeda Yılmaz kazandı.

Şiir dalında birincilik ödülünü Sosyal Bilimler Lisesi’nden Halil İbrahim Örümcü, ikincilik ödülünü Kılıçarslan Anadolu Lisesi’nden Burak Şen ve üçüncülük ödülünü Sosyal Bilimler Lisesi’nden Ezgi Baran kazandı.

Kompozisyon dalında birincilik ödülünü Kütahya Lisesi’nden Zeynep Sudenur Elebioğlu, ikincilik ödülünü Atatürk Anadolu Lisesi’nden Serdar Batmaz ve üçüncülük ödülünü Kütahya Lisesinden Sevgi Uslu kazandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mayıs 2017, Perşembe / 2373 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler