Üniversitemizde Mezuniyet Heyecanı

Üniversitemizde kaliteli eğitim sürecinin ardından binlerce öğrencimiz mezun oldu. Fakültelerimiz, Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızda Mezuniyet Törenleri düzenlendi. Bilimsel ve sosyal etkinliklerin, sunulan muazzam imkânların ve verilen kaliteli eğitimin ardından öğrencilerimiz çok sevdikleri Üniversitemizden mezun oldu.

Törende mezun öğrencilerimize seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Hayatta başarılı olmanızı, başarılı işlere imza atmanızı dilerim. Sizlere bir yandan başarı dilerken, mutluluk, sağlık, huzur dilerken, diğer yandan sizleri bekleyen tehlike ve düşmanlara karşı uyarmak istiyorum. Bundan sonra yürüyeceğin yolda, birçok tehlikeli engellerle karşılaşacak, iş hayatında seni kıskanan, başarılı olmanı istemeyen düşmanların olacak. Ama korkma! Çünkü senin karşına çıkan bu düşmanlar, senden öncekilerin karşısına da çıkmışlardı. Onları iyi tanıyor, nasıl mücadele edeceğini artık biliyorsun.”

Mezuniyet sonrasında öğrencilerimizin karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk düşman, ‘Tembelliktir’. Tembellik, mert bir düşman değildir, asla doğrudan karşına çıkmaz. Kılıktan kılığa girerek, bin bir hile kullanarak, felekten bir gün diyerek, yarın diyerek, daha zamanı var diyerek, yorgunsun dinlen diyerek seninle savaşır durur. Bu tehlikeyi hafife alma genç kardeşim! En azılı olanı, en insafsız olanı, en tehlikeli olanıdır. Bu düşmanlarla baş edebilirsin, korkma! Yeter ki mücadele etmeye bir karar ver, teslim olma!

İkinci düşman, ‘Kötü Arkadaştır’. Şunu bil ki genç kardeşim; bir insanın başına gelebilecek en büyük kötülük, kötü bir arkadaştır. Her kötülük gibi, o da sinsidir, maskelidir. Senin gibi giyinir, senin gibi konuşur, senin gibi yer içer. Dost ağzı kullanır, yardımına koşuyor gibi görünür. Seni kendine benzetir ve nihayet seni tutsağı eder. Unutma, gerçek dost acı söyleyendir. Unutma, en iyi arkadaş sırtını dayayabildiğin arkadaştır. Sen yokken, senin olmadığın ortamlarda, senin adın geçtiğinde seni doğrulayan, seni savunandır. Az bulunur, ama bir tanesi bile sana güç verir.

Son düşman, ‘Kötü Örneklerdir’. Bu örneklerden oldukça fazladır. İnsanlığın saflığından ve temiz yürekliliğinden istifade ederek cebini doldurup ense şişirenler, unutmayın ve aldanmayın, sizin en ciddi düşmanlarınızdır. Şunu belirtmek isterim ki, hiçbir hayat, bire bir kopyalanamaz. Başarıya giden kestirme yollar diye bir şey yoktur, en kestirme yol bildiğin yoldur. Cesur olmak, yürekli olmak farklı bir şeydir, olması gerekendir. Ama maceraya atılmak cesur olmak değildir. Başkalarının tırmandığı duvarı kullanabilirsin, ama bu başkalarının başarılarını tekrar edeceğin anlamına gelmez.  

Yolunuzun üstüne pusu kurmuş bu düşmanlarla savaşa hazır olun. Savaşı kazanacağınızdan eminim, çünkü bu savaşı kazanacak iki güce sahipsiniz: Güçlü İradeniz, Çalışma Azminiz.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu güzel gününüzde mutluluğunuzu paylaşmaktan son derece gururluyum. 4 yıl önce bize emanet edilen sizleri ailenize teslim ediyoruz. Sizler, kültürünüzü buraya getirerek Kütahya’yı zenginleştirdiniz. Kütahya’da kültürünü aktararak sizleri zenginleştirdi. Bundan sonra Kütahya sevdalısı olarak hayatınızda başarılar diliyorum.”

Mezuniyet töreninde, Üniversitemiz Dans Topluluğu tarafından Kütahya yöresine ait folklor gösterisi sahnelendi. Fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerimize protokol üyeleri ve akademisyenlerimiz tarafından başarı belgeleri takdim edildi. Belge takdiminin ardından öğrencilerimiz, hep birlikte kep atma heyecanını yaşadı. Törenlerin sonunda gelen konuklara Mezuniyet Pilavı ikram edildi.  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2017, Perşembe / 4006 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, radyo dumlupınar,

Bu Kategorideki Diğer Haberler