Makina Mühendisliği Bölümümüzün İlk Mezunları 20 Yıl Aradan Sonra Kütahya’da Buluştu

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, ilk mezunları 20 yıl aradan sonra, Evliya Çelebi Yerleşkemizde ‘20 ALTIN YIL’ sloganı ile bir araya geldi. Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’in de katıldığı etkinliğe, yeni ve eski mezunların aileleriyle beraber yaklaşık dört yüz kişi katıldı.

Etkinlik öncesi Gülümser Hatun Termal Otel’de yeni mezunlara iş olanakları sağlanmasını da içeren Mesleki Ortak Çalışma Platformu toplantısı yapıldı. Etkinliğe, 20 yıl boyunca bölüme hizmet etmiş ve emekli olan bölüm öğretim üyeleri de davet edildi. Gün boyu süren aktiviteler, Makine Mühendisliği Bölümünde gerçekleşen açılış kokteyli ile başladı. Eski mezunlar 20 yıl aradan sonra, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ramazan Köse ile beraber derse girdi.

Katılımcılar ile aile fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinliğe kampüs içerisinde mangal partisi ile devam edildi.  Ayrıca Kütahya Belediyesi’nce tahsis edilen üstü açık gezi otobüsü ile Mühendislik Fakültesi ilk binası olan Azot fabrikası tesisleri, Macar Evi, Kütahya Kalesi – Döner Gazino ve Dönenler Mevlevihane’sini de kapsayan bir şehir gezisi de düzenlendi.

Akşam da Bedesten’de mezuniyet yemeği kapsamında ilk mezunlara 20.Yılın anısına özel plaketleri takdim edildi. Plaketini almak üzere gelen çoğu kariyer yapmış mezunlar arasında; TCDD Emniyet Yönetim Sistem Müdürü Hasan Arı, KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri'nin 'genç' kategorisinde ödüle sahip olan TKARE Makina Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Toktaş, Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, EMF İş Makinaları San.Tic.Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Dündar, EKİP Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fadıl Adıgüzel ve Cengiz Nefes, GÜRBÜZ Makina Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya ve BİOHUMUS Grup Şirket Müdürü Mehmet Akın’da yer aldı. Plaket töreninin ardından Yozgat Belediyesi Kent Orkestrası tarafından bir konser verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2017, Perşembe / 5040 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler