2. Özel Çocuk Şenliği Gerçekleştirildi

Kütahya Valiliği Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kütahya Belediyesi Kent Konseyi destekleriyle Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Toplulukları tarafından 2. Çocuk Şenliği düzenlendi. Şenlik öncesi yapılan açılış töreninde engellilerin hayatlarına dokunan kişilere katkılarından dolayı ödül verildi.

Açılışta konuşan Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT) Başkanı Kaan Karataş şunları söyledi: Türkiye’nin en etkili öğrenci topluluklarından birisiyiz. 3 yılda 100’e yakın etkinlik yaptık. Ulusal anlamda üniversitemizin ‘engelsiz üniversite’ olmasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bizlere destek olan Üniversite yönetimimize teşekkür ediyoruz.”

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversitemizle yaptığımız protokol ile çalışmalarımızda Dumlupınar Üniversitemiz öğrencileri görevler aldı. İyi niyetleri ve ahlaklı duruşlarıyla engelli kardeşlerine yardım eden öğrencilere sahip olmanızdan dolayı Rektörümüze, öğrenci arkadaşlarımızın hocalarına teşekkür ediyorum. Son dönemlerde, Cumhurbaşkanımızın destekleriyle engelli vatandaşlarımız toplumdaki gereken değeri ve desteği görmeye başladı.”

Vali Ahmet Hamdi Nayir şunları dile getirdi: “Allah duygularımıza engel koymasın. Güzel ahlaktan ve duygulardan nasibini almamışlar çok büyük açmazları yaşıyor. Bizler bu yavrularımıza yardımcı olmada kendimizi sorumlu görüyoruz. Öğrencilerle bir araya geldiğimde onlara hayatı ve toplumu anlamalarını tavsiye ediyorum.”

Yapılan protokol konuşmalarının ardından İşadamı Aragonit Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Tolga Eski’ye, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’a, TESYEV Genel Müdürü Berrin Altınöz’e ve Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e engelsiz hayat için yaptıkları katkılardan dolayı ödül takdim edildi.      

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Mayıs 2017, Cuma / 2889 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler