Güzel Sanatlar Fakültemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Proje Ürünleri Sergisi Muğla’nın Bodrum İlçesinde Açıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümümüz 2016-2017 4. sınıf Grafik Tasarım Proje Dersi Mezuniyet Proje ürünleri Muğla ili Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde anlamlı bir sergide sergilendi.

Ders yürütücüleri ve proje danışmanları Doç. Dr. Levent Mercin ve Öğr. Grv. Mehmet Pehlivan’ın nezaretinde yaklaşık 6 aylık emek sonrası ortaya çıkan ürünler, Kütahya başta olmak üzere Türkiye’deki birçok ilin grafik tasarım problemlerine yönelik çözüm önerileri getiren, Türkiye’nin milli kültür değerlerinin tanıtımına yönelik eğitici materyallerden oluşan, ayrıca hem Dünya’daki hem de Türkiye’deki sosyal sorumluluk gerektiren konularda farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan görsel iletişim çalışmaları izleyicelere sunuldu. 

Sergisinin açılışını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı  Prof. Erol Turgut,  Grafik Bölümünden Öğr. Grv. Mehmet Emre, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden Zeynep Hanım, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültemiz öğrencileri ve Bodrumlu sanatseverler katıldı.

Ayrıca Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Karadon’u makamında ziyaret eden Öğr. Gör. Mehmet Pehlivan, Arş. Gör. Eren Evin Kılıçkaya Bog ve sergiye katılan öğrenciler, Bodrum Belediyesi’nin katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Levent Mercin adına hediyeler verdi.

Sergilenen ürünler incelendiğinde, ürün olarak afiş tasarımı, iki boyutlu ve hareketli tipografi, ambalaj, web arayüz tasarımı, bilgilendirme grafiği, hikâye kitabı resimleme, video ve eğitici materyallerden oluştuğu görüldü.  65 öğrencinin eserlerinin bulunduğu mezuniyet projesi 14 mayısa kadar gezilebilecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Mayıs 2017, Perşembe / 2813 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, tubif,

Bu Kategorideki Diğer Haberler