Gediz MYO’da Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı Düzenlendi

Gediz Meslek Yüksekokulumuz tarafından İşçi Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı düzenlendi. İş Sağlığı ve Güvenliği 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencileri için düzenlenen seminere A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Tuncay Çakat konuşmacı olarak katıldı.

İSG Uzmanı Tuncay Çakat “Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanında yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi vererek iş sağlığı ve güvenliğinin (İSG) tazmin edici değil önleyici yani proaktif olması gerektiğini, bu anlamda, iş sağlığı ve güvenliğinde yeni yaklaşımın ana felsefesi; işyerlerinde risk değerlendirme çalışmalarının yapılması, çalışanların katılımlarının sağlanması, uzman personel bulundurulması, çalışanların işyerindeki tehlikeler konusunda bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve giderek önleme bilincinin yerleştirilmesinin gerekli olduğunu belirtti.

Konferansın bitiminde öğrencilerin sorularına tecrübelerinden örnekler vererek cevaplayan Tuncay Çakat’a Gediz Meslek Yüksekokulu adına İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Öğretim Görevlisi Gencer Sarıoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mayıs 2017, Çarşamba / 1764 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler