Şaphane Meslek Yüksekokulumuzda 2. Kariyer ve Etkinlikler Haftası’nın Açılışı Yapıldı

Üniversitemiz Şaphane Meslek Yüksekokulumuz tarafından, 2. Geleneksel Kariyer ve Etkinlikler Haftası gerçekleştirildi. Etkinlik açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Şaphane protokol üyeleri ile öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve Şaphane halkı katıldı.

Açılışta konuşan Şaphane Meslek Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil şunları dile getirdi: “Geçen sene okulumuzun 20. Yılı kutlamaları kapsamında, 1 hafta boyunca süren sosyal, kültürel ve sportif açıdan dolu dolu geçen Kariyer ve Etkinlikler Haftasını başlattık. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Yerel yönetimler, lojistik, büro yönetimi ve asistanlığı, insan kaynakları, bankacılık ve halkla ilişkiler alanlarında programlar gerçekleştireceğiz.”

Şaphane Meslek Yüksekokulu’nda yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil şunları dile getirdi: “Üniversiteler, yerel yönetimlerin önemli paydaşlarıdır. Şaphane Meslek Yüksekokulumuz, Şaphane ilçemize ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan değerli katkılar sunmaktadır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Şaphaneyi seviyoruz. Şaphane Meslek Yüksekokulumuzu ve öğrencilerimize değer veriyoruz. Şaphane Meslek Yüksekokulumuz ve öğrencilerini Türkiye’de meslek yüksekokulları içerisinde dergi çıkaran tek meslek yüksekokulu olmalarından dolayı kutlarım. Bir şeyin başlaması zordur ancak; devam etmesi daha zordur. 2. Kariyer ve Etkinlikler Haftası gelişerek devam ediyor. Aynı heyecan ve çalışma ile önümüzdeki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum.

Üniversiteler, bizlere yüksek seviyede eğitim veren, bu eğitimler sonunda çeşitli dereceler elde ettiğimiz kurumlardır. Üniversiteler, eğitimin en üst zirvesidir.  Diplomanın değeri ve kalitesi; kişinin kalitesine, becerisine ve iletişim gücüne bağlıdır. Günümüz modern üniversiteleri, klasik üniversitenin sunduğu ders ve fiziki imkanların yanında, kentin ve ülkenin gelişimi için dinamik ve farklı görevleri üstlenen eğitim kurumlarına dönüştü.”

Z kuşağı diye tabir edilen 2000’li yıllara yakın doğum tarihli, dinamik, verilenlerle yetinmeyen, araştıran, öğrendiklerini uygulamaya çalışan gençlikle karşı karşıyayız Bu kuşak karşısında bizler de kendimizi yenileyeceğiz. Gerekli güncellemeleri yaparak gençleşeceğiz. Üniversite mezunu olmak başlı başına bir değer taşıyor. Üniversiteler düşünmek, sosyal ortam bulmak ve ayaklarımız üzerinde durabilmek için imkân tanıyan geçiş dönemidir diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemiz bu yıl 25. Yılını kutluyor. Dinamik bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Bunun için vizyonumuzu değiştirdik. ‘Değer Katan Üniversite’ sloganını kullanıyoruz.

Şehrimiz ve ülkemizle bütünleşmeye gidiyoruz. Üniversitelerin bir görevinin de bu olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda faaliyetler yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Afrikalı Büyükelçileri Üniversitemizde ağırladık. Geçtiğimiz hafta sonu İnsanlık Ölmedi Ödül törenini gerçekleştirdik. Mimariye, sanata, doğaya, trafiğe yani hayatın her alanına dokunmadan üniversite olunamayacağını düşünüyoruz. Her şehirde üniversitenin kurulmasının temel nedenlerinden birisi de budur diye düşünüyorum. Amaç değer katmak, biz de şehrimize Dumlupınar Üniversitesi olarak değer katmaya çalışıyoruz.”

Önceden, üniversite bizi bozar düşüncesine sahip olanlar; bugün, yeni bölümlerin açılmasını, öğrenci ve öğretim elemanı sayısının arttırılmasını istiyor diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerinin devamında şunları dile getirdi: “Bilinen, revaçta olan bölümler açmaya çalışıyoruz. Üniversiteler şehirleri değiştiren dinamik yapıya sahip. Üniversitelerin bölgesel kalkınmada öncü olması isteniyor. Bunun için yapılması gereken şehirle, şehrin aktörleriyle yakın ilişkiler kurmak gerek. Sık sık bir araya gelmek gerek. Bugün gerçekleşen etkinliğin önemli bir sonucu da bizleri bir araya getirmesidir. Diğer bir yapılması gereken çalışma ise şehrin potansiyeline yönelik akademik çalışmaların yapılmasıdır. Akademik çalışmaların yapılması ve sonuçlarının ortaya çıkması zaman ister. Dumlupınar Üniversitesi olarak şehrimize yönelik akademik çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2017, Salı / 2407 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler