2. İnsanlık Ölmedi Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz ile Radyo Dumlupınar tarafından, insanlığa moral veren, insanlığa hizmet amacı güden fahri yaşanmışlıkların, tüm insanlığa örnek ve moral olması amacıyla İnsanlık Ölmedi Ödül Töreni’nin bu yıl 2.’si gerçekleştirildi.Ödül törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Gerçekleşen törende konuşma yapan Radyo Dumlupınar Müdürü Mustafa Murat Aydın “İnsanlık Ölmedi Ödülleri projesini geçtiğimiz yıl başlattık. Kütahya’dan doğan bir proje bu yüzden önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl katılım sadece Kütahya’dandı. Bu yıl ise Kütahya’nın yanı sıra Konya’dan, Aydın’dan, İzmir’den, Eskişehir’den hikaye yazanlar var. Yakın zamanda ulusal ve uluslararası boyuta taşınabilecek bir proje olarak görüyoruz. Buna ulaşacağımızdan eminiz. Projenin gerçekleşmesi için bizlere destek sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören’e, Dumlupınar Üniversitesi Personeline, Kütahya Belediyesine, projede emeği büyük olan Radyo Dumlupınar ekibine ve Kemal Yarcı Bey’e teşekkür ederim.” dedi.

Radyo Dumlupınar Danışmanı Dr. Özlem Soyer Zeyrek “Bugün 6 Mayıs bizim için özel bir gün. Özel olmasının da 3 sebebi var. Bunlardan birincisi Radyo Günü. Türkiye 1927’de bugün radyo yayıncılığıyla tanıştı. Bizler de bu 90. Yılda radyoculuğun birer mensubu olarak sizlerle birlikte böyle bir organizasyonda bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Bugün Kütahya’nın fethinin de 943. yıl dönümü. Kütahya Fatihi Hezar Dinari’yi rahmet ve minnetle anıyoruz. Fatihler önemlidir ve unutulmamalıdır. Bugün aynı zamanda Hıdırellez. Dileklerin kabul olduğuna inanılan kutlu gün. Bu akşam tanışacağımız insanlık kahramanlarımız da insanların dileklerine, ihtiyaçlarına, dertlerine Hızır misali yetişebilen koca yürekli insanlar” diye konuştu.

Alınan her bir ödülün tüm insanlığa birer örnek teşkil edeceğini aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, “Kahramanlar, gönüllere girmeyi başarmış insanlardır. Bir Çin atasözü ‘Gülümsemeyi bilmeyen dükkan açmasın’ der. Gülümsemek, gönül almak insan olmanın ortak paydasıdır. Efendimiz (s.a.v) ‘Tebessüm etmek sadakadır’ buyurmuştur. Böyle bir dinin temsilcileri olduğumuz için insanlık biz var olduğumuz müddetçe yaşayacaktır. Burada takdim edilecek her bir ödül sembolik bir anlam taşısa da örnek olmaları bakımından oldukça önemlidir. İnsanlık Ölmedi Ödül törenlerinin ulusal ve uluslararası boyuta taşınacağına inanıyorum” dedi.

Törende konuşma yapan ValiVali Ahmet Hamdi Nayir şunları dile getirdi: “Bir insanın ölmesinden daha önemli bir yerde insanlığın ölmemesi. Eğer insanlık ölmüşse orada birilerinin nasıl hayatta kaldığının da çok fazla önemi yok. Bugünlerde sosyal medyada çok paylaşılan güzel bir hikaye var; Bir kadın evine giderken yol kenarında elinde çubukla yere çizgiler çizen bir çocuk görüyor. ‘Ne yapıyorsun?’ diye soruyor. Çocuk da ‘Cenneti parselliyorum’ diyor. ‘Şuradan bir parsel de bana verebilir misin, ne kadar?’ diyor, çocuk ‘20 lira abla’ diyor. Kadın parayı verip evine gidiyor. O gece çok farklı bir rüya görüyor ve eşine anlatıyor. Eşi de hevesleniyor çocuğun yanına gidiyor. Bakıyor çocuk aynı yerde yine yere çizgiler çiziyor. Adam soruyor çocuğa, ‘Ne yapıyorsun?’ Çocuk, ‘Cenneti parselliyorum’ diyor. ‘Bana da bir parsel ver kaç lira?’ diye soruyor. Çocuk ‘200 milyon lira’ diyor. Adam, ‘Olur mu, hanıma 20 liraya vermişsin bir parseli.’ Çocuk, ‘O benim gönlümü aldı ama sen cennete talipsin, bu bile az bu rakama…’ Burada önemli olan bu; gönülleri almaya talip olanlar insanlık ölmedi duygusunun da kahramanı olanlar. Eğer bizler gönülleri almaya talipsek insanlık ölmeyecek demektir.

Halep gibi Arakan gibi dünyanın birçok yerinde görülenler ve yaşananlar bize maalesef insanlık öldü mü sorusunu sordurtuyor, bu düşünceyi öne çıkarıyor. Hâlbuki insanlık ölmemeli, insanlığın ölmeyeceğine dair güzel örnekleri anlatıp, onların canlı kalması, onların örnek alınması için de gayret sarf etmesi lazım. Dumlupınar Üniversite’miz ve Radyo Dumlupınar buna heveslenmişler. Bu örnekleri tekrarlayarak, bunları millete güzel örnek göstererek gelecekte iyilerin sayısını artırma gayreti içerisine girelim demişler. Bu güzel günde, bu güzel faaliyeti düzenleyen bütün paydaşları tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen hikayeler okunarak iyilik sahipleri ödüllendirildi. Törende 9 kişiye ‘iyilik’ ödülü verildi. Ödüller Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ile AFAD Müdürü Ahmet Ali Artun tarafından takdim edildi. Ayrıca gecede Grup Akademi Müzik Grubu ile Solist Okutman Handan Özdemirel sahne aldı.

Ödül alan hikayeler özetle şu şekilde oldu;

-13 Yaşındaki İşitme Engelli Alperen, hayalindeki oyuncağı almak için biriktirdiği ve kendisi için tek mal varlığı olan kumbarasının içindeki paralarını hiç düşünmeden ailesinin yardım ettiği yabancı bir aileye ve çocuklarına vermesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

-İzmir’de öğrenci olan Kubilay ve Merve, 17 yıldır kağıt toplayarak hayatını sürdüren berberlerin tıraş etmek istemediği 65 yaşındaki bir amcanın yanına giderek onu oturdukları kafeye ve ardından da kendi tanıdıkları berbere götürüp tıraş ettirmeleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Hırdavatçı Ethem Bey, kendisine gelen müşterilerin sorunlarını yeni ürünler satmak yerine tamir ederek ya da yol göstererek çözüme kavuşturması ve ticaretin en temiz yüzünü göstermek adına bu konuda örnek olması nedeniyle ödüle layık görüldü.

-İsmail Bey ve Ailesi, kalabalık bir aile olmalarına rağmen kendi imkanları ile tespit ettikleri yardıma muhtaç ailelere sorumluluklarının çok üstünde yardım etmeleri ve bu yardım hareketine bugün bir çok kişinin de katılarak bir çok aileyi zor durumdan kurtarmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Aydın’da yaşayan Kıymet, Beyza ve Mücahid, oturdukları kafeden yağmur altında ıslanarak portakal satmaya çalışan bir amcayı görmeleri ve portakalların hızlıca satılıp, amcanın bir an evvel evine gitmek için portakal satışına yağmur altında destek vermeleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Pastaneci Yüksel Bey, parkta çöpten kuru ekmekle güne başlayan biri nedeniyle siftahın şeklini değiştirip, o kişinin devamlı sabahları gelip ücretsiz kahvaltı yapmasını sağlamak için işyerine ilk gelenden ücret alınmayacağını söyleyen ve siftahın şeklini bundan böyle bu şekilde yapması nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Lokanta Sahibi Fatih Bey, Kütahya Ulu Camii çevresinde bulunan meczupları her öğün ücretsiz doyurması ve onlara bir müşteri gibi davranmaları ve bunu 1980’lerden bugüne babasından miras kaldığı şekilde devam ettirmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Dumlupınar Üniversitesi Öğrencisi Metehan, Kütahya’da bulunan sokak hayvanlarına her gün balık pazarından aldığı atık yiyecekleri ulaştırması ve günlük 200 hayvana gönüllü olarak bu şekilde bakması nedeniyle ödüle layık görüldü.

-Alparslan, Fatih ve Fırat, Geçtiğimiz yıl 1.İnsanlık Ölmedi Ödüllerinde tanıştıkları MS Hastası Mustafa Öztürk’le irtibatlarını kesmeyip, 4.katta asansörsüz bir apartmanda yaşayan Mustafa Bey’in en büyük arzusu olan bir Cuma namazı isteğini neredeyse her hafta gerçekleştirmeleri bunu yaparken de  Mustafa Beyi sırtlarında 4.kattan indip tekrar çıkartmaları, onu bu zorluğa rağmen sık sık kafe ve pikniklere de götürmeleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Mayıs 2017, Pazar / 3021 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler