SOSYOPARK Törenle Açıldı

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi‘nin ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına (SKS) bağlı Öğrenci Topluluklarının faaliyetlerini organize etmesi, toplantılarını düzenlemesi ve projelerini gerçekleştirmesi amacıyla SOSYOPARK Merkezimiz açıldı. Açılış törenine Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, SKS Daire Başkanımız Doç. Dr. Ercan Taşkın, akademisyenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibimizin folklor gösterisi ile başlayan açılışta konuşan Öğrenci Konseyi Başkanımız Hakan Baykaya, SOSYOPARK’ta emeği geçenlere teşekkür etti.  SKS Daire Başkanımız Doç. Dr. Ercan Taşkın yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “SOSYOPARK orta vadeli bir projemizdir. Uzun vadede, SOSYOPARK Projemizin devamı niteliğinde Kültür Sokağı yapmayı planlıyoruz. Kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalar yapan 100’e yakın öğrenci topluluğumuz ile marka üniversite olma yolunda ilerliyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören yaptığı açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “SOSYOPARK Projesi, hayalimiz olan bir projedir. SOSYOPARK Projemizi, Kültür Sokağımız ile bütünleştireceğiz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yerel Sivil Toplum Kuruluşları ile organize edeceğiz. Bu anlamda diğer şehirlere ve üniversitelere rol model olacağız. ‘Değer Katan Üniversite’ sloganı ile çıktığımız yolda SOSYOPARK’ın Üniversitemize, Kütahyamıza ve Ülkemize değer katmasını temenni ediyoruz.”

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu “Dumlupınar Üniversitemizin bu güzel ortamında SOSYOPARK’ın açılışına katılmak beni mutlu ediyor. Üniversitenin şehirle bütünleşmesi bizim hayalimizdi. Bu SOSYOPARK ile gerçek oluyor. Üniversitenin şehrimizi ileriye götürmesi için önemli görevleri var. Üniversitemizin etkinliklerine destek oluyoruz. 58 bin öğrencimiz var ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılamak için birlikte varız. SOSYOPARK, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Milletvekili İshak Gazel: “Dumlupınar Üniversitesi, diğer üniversiteleri kıskandıracak bir üniversite. Türkiye’nin en iyi kampüs alanına ve her türlü imkânın olduğu atmosfere sahip. SOSYOPARK ile Kütahya’ya değer katacak. SOSYOPARK’ta emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

Cumhurbaşkanımız gençlere çok önem veriyor. Bunu bizzat yaşayarak gördüm diyen Milletvekili İshak Gazel sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bütün üniversitelerde konsey seçimi yapıldı. Öğrencinin yönetime katılması sağlandı. Öğrenci konseyleri, üniversitelerde alınan kararlarda öğrenciyi temsil ediyor. Konsey seçimlerini Cumhurbaşkanımızın yakından takip etti. Öğrencilerimiz kendilerine güvensin, taleplerini dile getirsin.

Öğrenci topluluklarımız ve Öğrenci Konseyimiz çalışmalarnı SOSYOPARK ile gerçekleştirecek. Gençlerimiz derslerinize önem verin; ama sosyal faaliyetlerinizi de ihmal etmeyin. Çevrenizi, Kütahyamızı tanıyın. Kütahyamızın değerlerini, tarihini, manevi zenginliğini yaşayın. Belediyemiz bu konuya çok önem veriyor, bunun için önemli çalışmalar yapıyor.

Türkiye yeni bir sürece girdi. Küresel aktör olma mücadelesi veriyor. Bu mücadeleye her vatandaşın katkısı olacak. Yapacağınız her işi en iyi şekilde yaparsanız bu mücadeleye destek olursunuz. SOSYOPARK’ın hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından SOSYOPARK açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımı ile kesildi. Müzik Topluluğumuz tarafından konser verildi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 05 Mayıs 2017, Cuma / 5305 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler