3. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğü tarafından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlükleri, Üniversitelerimiz, bağlı kuruluşlar -Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, TÜBİTAK, meslek kuruluşları ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi, gündemdeki konular ile sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüleceği 3. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantı açılışında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışmaları hakkında bilgiler verdiği konuşmasında Kütahya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mehmet Albayrak şunları söyledi: “İstişare toplantıları yılda 2 kez yapılmaktadır. Tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek koordinasyon ve işbirliği sağlama, sorunlara çözüm ve öneriler sağlama açısından bu toplantılar çok önemli. Ülkemizin 2023 hedeflerinde 500 milyar dolar ihracat, 2 trilyon dolar ekonomik büyüklük hedeflendi. Kütahya’da 4 işletme AR-GE merkezine sahip. Yılsonuna kadar 6 AR-GE merkezine ulaşacağız. Teknokentin bitirilmesi ile AR-GE çalışmaları daha da artacaktır. AR-GE’nin ve yerli üretimin arttırılması açısından bu toplantıları çok önemsiyoruz. Ev sahipliği yapan Dumlupınar Üniversitemize ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.”  

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Özel sektörün fikri alınması açısından çok önemli bir toplantı. İl genelinde bütün kurumlarımız özel sektörün faaliyetlerine destek olmaktadır. Bürokratik engeller işlerimizi yavaşlatıyor. Mevzuatlar hazırlanırken ve uygulamaya geçirilirken iş dünyası ve sektörün şartları göz önünde bulundurulmalı. Yerli üretimin korunması ve desteklenmesinde son derece güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu toplantının çok değerli olduğuna inanıyorum. Bakanlığımızın vereceği her göreve hazırız. Ne kadar çok iletişim ve koordinasyon içinde olursak o kadar çok başarılı oluruz.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hukuk Müşaviri Erdal Gümüş yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bakanlık olarak bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. Bakanlığımızın hizmetler bu toplantıda gerçekleşen işbirlikleri ile daha da güçlenmektedir. Bakanlığımız toplumumuzun bütün kesimlerine hizmet vermektedir. Bu toplantılarımızın sonuçları çalışmalarını etkilemektedir. Karşılaşılan sorunların çözümünde bu toplantıların yeri büyüktür.”

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören: “Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan bu toplantının Kütahyamızı, bilim dünyamızı, sanayimizi ve Ülkemizi etkileyen çıktılara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında şunları dile getirdi: “Başarıda ekip çalışmasının gücünü yaşayarak görüyoruz. İstişare toplantıları ekip işinin önemini ortaya çıkarmaktadır. Hedeflerimiz aynı. Hepimiz yanyana geldiğimizde çok büyük başarılar kazanıyoruz. Uzun süre taşrada çalıştım. Bürokratik sıkıntıları yakından gördüm. Nafi Güral’ın eleştirilerine katılıyorum. İşi engelleyen bürokrasi bize vakit kaybettirmektedir. Ankara ve taşra olarak bu konu ile ilgili herkes üzerine yapmaya çalışıyor. Yerli üretim bizim temel çalışmalarımız olmalı. Yerli üretimi ve üreticiyi korumak hepimizin görevidir. Patent ile ilgili sorunlara öncelik verilmesini önemli buluyorum. Bu toplantı aynı zamanda katılımcılarımıza kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahyamızı tanıma fırsatı da sunacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Uzman Yardımcısı Volkan Şimşek ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Alım İhalelerinde Yerli Malını Tercih Etmelerine Yönelik Mevzuatın Tanıtımı’ sunumunu, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Avukat Gökhan Ergül ‘Sınai Mülkiyet Kanunu ile Yapılan Değişiklikler ve Getirilen Yeniliklerin Tanıtımı’ sunumunu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Uzman Yardımcısı Abdullah Işık ‘Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi Kapsamında Yapılan Düzenlemeler ve Bu Çerçevede Yapılan Mevzuat Değişiklikleri ile İlgili Bilgilendirme’ sunumunu gerçekleştirdi. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2017, Perşembe / 2871 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler