Gediz Meslek Yüksekokulumuzda Evlilik ve Aile Hayatı Konulu Seminer Verildi

Gediz Meslek Yüksekokulumuzda Evlilik ve Aile Hayatı Konulu Seminer verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kütahya Gediz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kemal Kaya’nın açılış konuşmasını yaptığı seminerde Sosyolog- AEP Eğitimcisi Seçil Sargın Yaman ve Gediz Müftülüğü Görevlisi Feyzullah Satılmış konuşmacı olarak katıldı.

Gediz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kemal Kaya Merkezde çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin bir arada sunulduğunu belirtti. Sosyolog- AEP Eğitimcisi Seçil Sargın Yaman konuşmasında TÜİK’in verilerine göre: Evlenen çiftlerin sayısı 2015 yılında 602.982 iken 2016 yılında 594.493 Boşanan çiftlerin sayısı 2015 yılında 131.830 iken 2016 yılında 126.164 olduğunu belirtti.

Sosyolog- AEP Eğitimcisi Seçil Yaman, evlilik kurumu, toplumun temel direği olan ailenin başlangıç birimidir. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak vermesidir. Eş seçimi rastgele bir süreç değildir. Evlenmek için verilen karar; kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, iç dünyasını ve hayallerini kiminle paylaşacağını, zorlukları kiminle nasıl aşacağını, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının annesinin/babasının kim olacağını ailenin bir bütün olarak nasıl bir hayatı olacağını belirlediğini ifade etti.  

Eşlerin ilerideki evlilik hayatları hakkında gerçekçi ve birbiriyle örtüşen beklentiler içinde olmaları, benzer ve farklı yönleri üzerinde yeterince düşünüp tartışmaları gerektiğini belirten Sosyolog- AEP Eğitimcisi Seçil Sargın Yaman, sağlıklı bir evlilikte eşler, birbirlerine sadıktırlar. Birbirlerine hem sevgi hem de saygı duyarlar,  birbirlerini oldukları gibi kabul etmeyi bilirler, geleceğe dair ortak ideallere sahiptirler, çatışmaları çözmeyi başarırlar, birbirlerine duygu ve düşüncelerini net bir şekilde, korkmadan, kaygı duymadan ifade edebilirler, birbirlerine bağlılık ve güven duyarlar, birbirlerinin kişisel amaçlarını ve başarılarını desteklerler şeklinde açıkladı.

Gediz Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri vaizi Feyzullah Satılmış ise Kuran’ı Kerim ve Hadisler çerçevesinde, dini açıdan evlilik müessesini, öğrencilere anlatarak sorularını cevapladı. Yoğun katılımın olduğu seminerin sonunda Gediz MYO Müdür Yardımcımız Öğrt. Gör. Gökan Dağılgan konuşmacılara,  Gediz MYO adına teşekkür belgesi takdim etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2017, Perşembe / 1523 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler