Üniversiteler Fair Play Kervanı Paneli Düzenlendi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Fair Play felsefesinin yayılması için düzenlediği Üniversiteler Fair Play Kervanı panellerinin 35’incisi, Üniversitemizde gerçekleştirildi. Panel öncesinde Dünya Fair Play Karikatür Sergisi’nin de açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadık Ölçen katıldı.

Panelin açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Türk insanının aslında tam anlamıyla Fair Play’e uygunluğundan söz ederek, "Günümüzde çok önemli bir olgu Fair Play. Ben Fair Play Kervanı’nın bu girişimine önem veriyorum ve bu girişimi destekliyorum. Hepimiz bugün Fair Playe örnek olacağız‘’ dedi.

Panelde Moderatör olan BESYO Müdürümüz Doç. Dr. Adnan Ersoy “Fair Play Kervanının Üniversitemizi seçmesi bir şanstır. Gelip bizi Fair Play konusunda bilgilendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TMOK Fair Play Komisyonu  Başkanı, Avrupa Fair Play Birliği İkinci Başkanı ve Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, Türkçe karşılığı çok merak edilen ‘Fair Play’ kelimesinin bilinen bir anlamının olmadığını belirterek, “Çünkü yapılan uluslararası bir toplantıda kelimenin uluslararası bir dilde olacağı ve her dilde sadece ‘Fair Play’ olarak bilineceği kararlaştırıldı” dedi. Fair Play’ in sadece spor değil sosyal bir yönünün de olduğunu söyleyen Arıpınar, “Bizler günlük yaşantımızda okulda, iş yerinde, ailemize karşı her zaman Fair olmalıyız. Fair Play olgusunun doğru, dürüst ve ahlaklı olmak gibi birçok güzel yönleri de var” dedi.

Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Murat Özbay Dünya’da ve Türkiye’de Fair Play’in tarihsel gelişimini anlattı ve Fair Play Komisyonu’nun çalışmalarından örnekler verdi. Yalnız Sporda değil Toplumsal alanda da  Fair Play ödülleri verildiğini belirtti.

Komisyon Üyesi Semra Demirer  iki ayağı ve iki kolu olmayan bir insanın hayata nasıl tutunduğunun videosunu göstererek başladığı konuşmasında Beden Eğitimi öğretmeni olarak birçok ünlü sporcu yetiştirdiğini, öğretmen olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek sizler de yarın birer spor öğretmeni, yönetcisi ya da antrenörü meneceri olduğunuzda  yaptığınız işten gurur duyun dedi.

1968 Meksika Olimpiyat  ve Las Vegas ile Tokyo Maratonları dördüncüsü Balkan ve Türkiye  Maraton Şampiyonu eski atlet İsmail Akçay yaşadığı Fair Play olaylarını, maraton koşusunun zorluklarını anlattığı konuşmasında şunları belirtti: “Önce üç önemli konuyu hatırlatmak isterim Atatürk’ün Büyük fotoğrafı önünde saygı ile eğiliyorum, ikincisi ülkemiz için şehit ve gazi olanların önünde saygı ile eğiliyorum. Üçüncüsü de ay-yıldızlı bayrağım için koştum. Huzurunuzda onu öpüyorum. Her koştuğumda Türk Bayrağını önde getirmeyi hedefledim. Bu benim için en büyük gururdur.”

Komisyon Üyesi Remzi Yılmaz’ın İzmir 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan  sunumunda konu ‘Gülümseme’ idi. Yılmaz’ın da öğrencilerden isteği hayatınızda daima gülümseyin oldu.

Fair Play Komisyonu’nun Planlama Koordinatörü Teoman  Güray beş  bölümden oluşan sunumunda, önce slaytlarla  Fair Play’in  arkadaşlık, rakibe el uzatmak, dürüstlük, adil olmak, sakatlandığında rakibi kucaklamak, hangi formadan olunursa olunsun kardeşlik, rakibi alkışlamak, dostluk, sıkıştığında dostun yanında olmak, her zaman her yerde  dürüst davranmak  ve vefalı olmak vicdanlı olmak anlamlarını içerdiğini anlattı. Din, dil ırk ayrımı olmayan bir oluşum olduğunu  Fair Play için  önce insan olmak gerektiğini hatırlattı. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Nisan 2017, Cuma / 1973 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler