Türkiye’de Tarih Eğitiminin Sorunları Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşek’in katılımıyla Türkiye’de Tarih Eğitiminin Sorunları Konferansı düzenlendi.

Konuşmasına Tarih eğitiminin çerçevesini çizerek başlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşek, öğrencilerin bölüm üzerindeki gelecek kaygılarından, verilen eğitimde aileden başlayarak akademisyenlere kadar öğretici kişilerin üzerine düşen görevlerden bahsetti. Tarih eğitiminin ezbere dayanması, çerçevesinin kısıtlı olması ve tarihe verilen değerin düşüklüğüne vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Şimşek, önyargılara da eleştirilerde bulundu. Konferansın sonunda Prof. Dr. Ahmet Şimşek dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2017, Perşembe / 1771 defa okundu.