Şarhöyük Kazıları Işığında Eskişehir’in 5000 Yılı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Frigya Arkeoloji ve Sanat Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk’ün katıldığı Şarhöyük Kazıları Işığında Eskişehir’in 5000 Yılı Konferansı düzenlendi.

Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Eskişehir İlinde yer alan Şarhöyük’ün sistematik kazılarına ilk olarak Muhibbe Darga tarafından başlandı. Taciser Sivas tarafından devam ettirildi. 2015 yılından itibaren Anadolu üniversitesi Arkeoloji Bölümü bilimsel danışmanlığı ile günümüzde de devam etmektedir.”

Höyük sit alanı ilan edilmesine karşın şehir merkezinin höyük sınırlarına oldukça yaklaştığı görülmektedir diyen Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bilge Baştürk sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burada çıkan mimari ve oldukça zengin diğer buluntularla Şarhöyük ile birlikte Eskişehir’in 5 bin yıllık kesintisiz bir şekilde iskân edildiği görülmüştür.”

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2017, Cuma / 2418 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü erkek hentbol takımı,