Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya’da bulunan ulusal ve yerel basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Üniversitemizin gerçekleştireceği uluslararası proje hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Türkiye’nin Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine yönelik son yıllarda çok önemli çalışmalarının olduğunu, Dumlupınar Üniversitesi olarak Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerine yönelik uluslararası projeler gerçekleştireceklerini, bu projeler ile Türkiye’yi, Kütahya’yı ve Üniversitemizi daha yakından tanıtma ve o ülkeleri daha yakından tanıma fırsatı yakalayarak gönüllerde kardeşlik köprüleri kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Proje Koordinatörü ve Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık gerçekleştirilecek proje hakkında şu bilgileri verdi: “Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz proje kapsamında, Afrika ve Arap coğrafyasında bulunan ülkelerden akademisyen, üst düzey bürokrat, gazeteci vb. etkili yerlerde görev yapan kişilere Üniversitemizde 6 ay süresince Türkçe kursu verilmesi planlanmaktadır. Bu proje ile;

  • Dışişleri Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ilgili ülkelerin büyükelçilerinin desteği alınmak sureti ile seçilen katılımcılara 6 ay süreyle Türkçe kursu verilmesi amaçlanmaktadır.
  • 15 Günde bir hafta sonu, Türkçe kursu için gelen misafirlerimizin uzman oldukları konularda konferans vermeleri için farklı illerdeki farklı üniversitelerde ziyarette bulunulması ve bu vesile ile misafirlerin Türkiye’yi daha iyi tanımasının sağlanması amaçlanmaktadır.
  • Gelen misafirlerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin, Kütahya’nın ve Üniversitemizin iyi niyet elçileri olmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.  Bu bağlamda Kütahya ilinin jeotermal kaynakları ve buna bağlı sağlık turizmin de geliştirilmesi amaçlanmaktadır.” 

Bu proje bağlamında Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin de katılımlarıyla ilgili Afrika Ülke Büyükelçileri 19-21 Nisan 2017 tarihinde Üniversitemizin davetlisi olarak Kütahya’ya gelecek. Ayrıca bu ziyarette TİKA yetkililerinin de hazır olması beklenmektedir diyen Yrd. Doç. Dr. Bülent Cırık sözlerini şu şekilde sürdürdü: “19.04.2017 Çarşamba günü Saat 18.30 da Gülümser Hatunda yemekli toplantı gerçekleştirilecektir. Bu yemekte Büyükelçilere, Dışişleri ile TİKA yetkililerine ve Kütahya İli yerel Yöneticilerine ayrıntılı bilgiler verilerek karşılıklı istişarelerde bulunulacaktır. 20-21 Nisan tarihleri arasında da gelen misafirlerimize Kütahya’nın Tarihi, Kültürel tüm zenginlikleri tanıtım gezileri düzenlenecektir.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Nisan 2017, Salı / 2657 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler