TÜBİTAK Destekli Yeni Nesil Güneş Pillerinin Üretimi Üniversitemizde

Fen Bilimleri Enstitü Müdürümüz ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Hasan Göçmez ve çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan “Düşük kurşun içerikli organik-inorganik perovskit güneş pillerinin üretimi, geliştirilmesi ve karakterizasyonu” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Üniversitemizde başlayan 3 senelik proje, kurum hissesi dahil 558.000 TL’lik bütçeyi Üniversitemize kazandırdı. Yürütücülüğünü Prof. Dr. Hasan Göçmez’in yaptığı projede, deneysel çalışmaları Üniversitemizin Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Mustafa Tuncer, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Hilmi Yurdakul ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Cihangir Duran, teorik hesaplamalarda ise Üniversitemiz Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Menderes Alyörük yapmaktadır. Ayrıca proje de 1 doktora ve iki yüksek lisans öğrencisi bursiyer olarak görev almaktadır.

Dünyada alternatif enerji kaynakları alanında son zamanların en popüler çalışma konusu olan organik-inorganik güneş pilleri, aynı zamanda ülkemizin de öncelikli alanlarından birisidir. Bu kapsamda, Üniversitemizde yapılacak çalışma, elde edilecek bilginin teknolojiye kazandırılmasını, katma değeri yüksek yeni nesil güneş pillerinin üretimini ve ülkemizi de bu konuda üst seviyeye taşımayı hedeflemiştir. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Nisan 2017, Çarşamba / 3276 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, sakarya üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler