Diş Hekimliği Fakültemiz 1. Yaşını Kutluyor

Hizmete girdiği günden beri binlerce hastanın derdine şifa olan Diş Hekimliği Fakültemiz hasta kabulünün 1. yılını düzenlediği etkinlik ile kutladı. Ayrıca kutlamada, Hayırsever Gülsen Güzen bütün masraflarını üstlenerek, Rahmetli Kızı Birsen Güzen adına Pededonti Diş Polikliniği diş ünitinin Diş Hekimliği Fakültemize bağışladığı, Birsen Güzen Pededonti Diş Polikliniğinin Açılış Töreni de gerçekleştirildi. Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Gülsen Güzen Diş Hekimliği Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Muhammet Dönmez, Diş Hekimliği Fakültemizin akademik ve idari personeli hazır bulundu.

Diş Hekimliği Fakültemizin ilk hizmet yılı ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Hasan Hatipoğlu şunları söyledi: “Diş Hekimliği Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğümüz faaliyetlerine başladığı Nisan 2016-Nisan 2017 tarihleri arasındaki 1 yıllık süre içerisinde toplam 7 uzman hekimimizle 6 branşta bugüne kadar yaklaşık 3.500 hasta muayene etti. Yaklaşık 10.500 poliklinik hizmet verildi. Kütahyalı Hayırsever Gülsen Güzen Hanımefendiye Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimize bağışlamış olduğu çocuk diş üniti için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.”

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Ahmet Yakupoğlu, Dr. İbrahim Naci Eren, Oğuz Akın ve Gülsen Güzen Üniversitemize katkılar yapan büyük hayırseverlerdir. Emeklerini Üniversitemize bağışladılar. Değerli bağışçılarımız ile Üniversitemiz daha da güçleniyor. Dumlupınar Üniversitesi vefalıdır. Bağışçılarımızı hiç unutmayacağız. Adlarını hep yaşatacağız.”

Gülsen Güzen Hanımefendi daha önce Rahmetli Kızı Birsen Güzen’in eserleri olan çok değerli Çinileri Üniversitemize bağışlamıştı. Bugün de yine Gülsen Hanımın hayırlarıyla Diş Hekimliği Fakültemizde Pededonti Diş Polikliniği’ni açıyoruz diyen Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Pededonti Diş Polikliniğimizin Kütahyamıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımızın sağlığına kavuşması için yapılan bu büyük hayırseverlik Üniversitemizde ve Kütahyamızda hiç unutulmayacak. Gülsen Güzen ve Rahmetli Kızı Birsen Güzen’in adları her zaman hayırla anılacaktır. Üniversitemize ve Kütahyamıza büyük hayırlar yapan Gülsen Güzen’e bir kez daha teşekkür ederiz.”

Gülsen Güzen duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Kütahyamıza yararlı işlerde bulunmak hayattaki en aziz gayemdir. Kütahyamızın gözbebeği Dumlupınar Üniversitemiz ile böyle güzel işler yapmaktan son derece gurur duyuyorum. Kütahyalımızın gönlü çok zengindir. Ben bunlardan sadece bir tanesiyim. Bundan sonra daha nice Kütahyamızın ileri gelen hayırseverleri Dumlupınar Üniversitemizle daha büyük işler yapacağına inancım tamdır.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 11 Nisan 2017, Salı / 5191 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler