Vefatının 8. Yılında Muhsin Yazıcıoğlu Konferansı

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak Tiyatrocu, Yazar Ahmet Yenilmez’in katıldığı Vefatının 8. Yılında Muhsin Yazıcıoğlu Konferansı düzenlendi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun farklı özelliklerini ve Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili gözlemlerini anlatan Ahmet Yenilmez şunları söyledi: “Anadolu coğrafyası birçok medeniyeti üstünde barındırdı. Türkler, İslam ile tanıştıktan sonra medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’yu istikamet belirledi. Bu istikametin öncüleri Gazi Dervişler ve Alperenlerdi. Onları bu coğrayaya yönlendiren bilge insanlar, Allah dostları vardı.

Bizler, Anadolu insanları, Türkiye’nin o zamanki koşulları, sosyo-ekonomik gücü nedeniyle hayatta geriden başladık. Anadolu insanlarına hep ülke zor duruma düştüğünde yardıma koşma, serhat boylarında nöbet tutma, vergi verme gibi görevleri verdiler. Devlet yönetmek, belediye başkanı olmak, rektör olmak, sanatçı olmak bunlar asla ve asla Anadolu çocuklarına biçilmiş görevler değildi. O zamanları anlayamazsak, o dönemleri okuyamazsak gelecek açısından sağlıklı tabloyla karşılaşamayız. 

Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını anlatan Ahmet Yenilmez şunları söyledi: “12 Eylül Darbesi yapıldığı zaman arkadaşları Muhsin Başkan’a diyor ki ‘Sizi yakalarlarsa çok kötü olur. Çünkü siz dönemin bilinen isimlerindensiniz. Gelin sizi yurt dışına kaçıralım’ Muhsin Başkan’ın verdiği cevap çok enteresan. Der ki benim arkadaşlarım, benim kardeşlerim ne yapacak? Onlarla kim ilgilenecek? Son bir ülkücü kalana kadar ben bu toprağı terk edemem. Benim Türkiye’den başka sığınacağım başka toprağım yoktur. Sonrasında Muhsin Başkan tutuklanıyor. Cezaevine giriyor. Yedi buçuk yıl cezaevinde kalıyor. Muhsin Yazıcıoğlu inandığı gibi yaşadı. Muhsin Yazıcıoğlu, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan bu ülke için hayalleri olduğundan birileri tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldı.”  

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2017, Salı / 1779 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler