Hedef Ülke Türkiye Konferansı

Üniversitemiz Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi tarafından, konuşmacı olarak Güvenlik Danışmanı, Yazar ve Emekli Binbaşı Mete Yarar’ın katıldığı Hedef Ülke Türkiye Konferansı düzenlendi.

Konferansta konuşan Mete Yarar şunları dile getirdi: “İki kutuplu dünyadan, tek kutuplu dünyaya geçildiği andan itibaren dünya aslında türbülansta. Denge bozuldu. Denge için dalgalanmalar yaşanıyor. Bu türbülanstan bütün ülkeler etkilenmiş bulunmaktadır. 1990’dan itibaren aslında adı konmamış 3. Dünya Savaşı yaşanıyor. Son raporlarda savaşlarda ölen sivillerin sayısına ve mültecilerin sayısına baktığımızda 2. Dünya Savaşı’nda ortaya çıkan sivil ölüm ve mülteci rakamlarını geçti."

İslam coğrafyasında ayakta kalabilen, ilerleyebilen, demokrasisini arttırabilen, genç nüfusunu doğru kullanabilen bir tek ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir diyen  Mete Yarar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye dışında coğrafyada ulus devlet olarak kalan başka bir devlet yok. İslam coğrafyasını biz temsil ediyoruz. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara itiraz edebilen tek ülke Türkiye. İslam coğrafyasında yaşanan olayların uzak da dursak maliyeti bize geliyor. İran, Irak, Suriye, Yemen savaşlarla, ekonomik ambargolarla boğuşuyor. Yunanistan ekonomik iflasını açıkladı. 15-20 yıldan önce düzelemez. Ukrayna iç savaş yaşıyor. Ukrayna içindeki gruplar bağımsızlığını ilan edip Rusya’ya katılıyor. Gürcistan’da da durum aynı. Azerbaycan ile Ermenistan savaş halinde. Türkiye bir ada gibi. Sadece Türkiye ilerleyebilmekte”

Coğrafyada gerçek anlamda ayakta kalan tek ülke Türkiye, Türkiye’yi de aşağıya çekebilmek için her yolu deniyorlar diyen Mete Yarar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz’un kahramanları gençlerdi. Olayları doğru algılayan gençler sorunları çözebiliyor. 15 Temmuz büyük pazılın bir parçası. Bütünü görmelisiniz. 15 Temmuz bir süreç. Bu mücadele Haç ile Hilal’in mücadelesidir. Amerika ve Avrupa Birliği, Türkiye için son bir buçuk yıldır ‘NATO dışına çıkan kontrolsüz müttefik Türkiye’ tabirini kullanmaya başladı. Libya’da NATO’nun önüne taş koydu Türkiye. Mısır’da seçilmiş iktidarın indirilmesine isyan eden tek ülke Türkiye’ydi. Suriye Savaşı başladığında milyonlarca insanın ölebileceğini, milyonlarca insanın mülteci olacağını söyleyip güvenli bölge oluşturulması gerektiğini ve bu insanların oralarda karşılanması gerektiğini söyleyen ülke Türkiye. Irak’ta DAEŞ henüz çıkmamışken tüm dünyayı bu konuda uyaran ülke Türkiye.”

Bu ülkenin sorunu büyüyememekti. Büyümeğe başladığı andan itibaren küçük bir ülke olmanın hedef tahtasından, büyük bir ülke olmanın hedef tahtasına dönüşmeye başladı diyen Mete Yarar sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir rakip büyük ülkeyi yönlendiremez. Biz kendimizi küçük görürüz. Ancak coğrafyayı gezip görürseniz Türkiye’nin ne kadar büyük olduğunu görürsünüz. Türkiye’nin belli ekonomik etki alanı var. Türkiye’nin bir de sosyolojik, tarihi ve dini anlamda etki alanı var ki hiç kimsede yok. İşte bu yüzden Türkiye hedef ülke.”     

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Mart 2017, Salı / 1916 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler