Öğretmenliğin Yönleri ve Değerlendirici Olarak Öğretmen

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından, konuşmacı olarak Prof. Dr. Nizamettin Koç’un katıldığı Öğretmenliğin Yönleri ve Değerlendirici Olarak Öğretmen Konferansı düzenlendi.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Nizamettin Koç şunları söyledi: “Nitelikli eğitimin en önemli belirleyicisi nitelikli öğretmenlerdir. Nitelikli öğretmenlere sahip ülkeler birçok alanda ileriye gitmiştir. Üst düzey yeteneklere, zekâya sahip olmak için öncelikle nitelikli öğretmenlere sahip olmak gerekir. İnsan gücünün istenilen nitelikte olması için öğretmenlerin pedagojik formasyon açısından da yeterli olması gerekmektedir.”

Öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayan, onlara büyük imkânlar sunan ülkeler, gelişmişlik seviyesi indeksinde de üst sıralardadır diyen Prof. Dr. Nizamettin Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, kendine özgü ve başarılı eğitim modelleri geliştirdi. Öğretmen okulları, eğitim enstitülerinde kontenjan dâhilinde öğretmenliğe en yatkın olanlar alındı. Zihinsel, duygusal ve psikomotor özellikleri bakımından onlara en iyi şekilde eğitim verildi. Öğretmenler alan bilgisini, genel kültür donanımını ve pedagojik formasyon yönlerini geliştirmesi gerekir. Bu alanlarda donanımlı yetişen öğretmenler, başarılı öğretmen olur.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mart 2017, Perşembe / 2096 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler