Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Üniversiteli Ak gençlik & İlim Fikir ve Edebiyat Toplulukları ve Öğrenci Konseyi tarafından, konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, Başbakan Başdanışmanı Taner Yıldız’ın katıldığı Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Konferansı düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, Başbakan Başdanışmanı Taner Yıldız şunları söyledi: “Büyürken değişmek bütün idari bilimlerde ilgi çekmiştir. Hiçbir hadise diğerlerinden ayrı gerçekleşmez. Türkiye, hem değişmeye hem de büyümeye karar verdi. Bu değişime ve büyümeye tanık oluyorsunuz. Nasıl bir donanımla bunları başaracağız? Kâinat zıtlıklarıyla beraberdir. Ölümle hayat yan yanadır. Anlam, zıtlıklarla vardır.”

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili siyasi istikrarı yakalamadır diyen Taner Yıldız gençlere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Güçlenmek demek daha çok doğru yapmaktır. Hayatınızı inandığınız şeyler üzerine kurmalısınız. İdealleriniz ve doğrularınız her zaman yanınızda olmalı. Dünya çok değişti. Her gün yeni teknolojiler önümüze seriliyor. Okumak toplam bilgi edinmenin %55’ini oluşturmaktadır. Entelektüel seviyenizi artırır. Yabancı dil öğrenin. Dünyevi değerlere çok anlam yüklenmemeli. Elimizden çıkardığımızda çok üzer. Mühim olan manevi kaynaklara sahip olmaktır. Bilgi, amele döküldüğü kadar sizindir.”

15 Temmuz’da sizler siper oldunuz. Gençler rüştünü ispatladı diyen Taner Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü: “15 Temmuz düşmanın içimizde olduğunu gösterdi. Zihin dünyamızı her türlü tehlikeye refleks gösterecek şekilde geliştirmeliyiz. Eğer güçlü olmazsanız Avrupa ile mücadele edemezsiniz. Dünya’nın en büyük toprak ağası İngiliz Kraliçesi’dir. Bütün bunlar bizim güçlü olmamızı elzem haline getiriyor. Türkiye birçok kriterde dünyanın %1’ini temsil eder. Ancak sahip olduğu doğrular bu temsil ağırlığını artırmaktadır. Siyasi istikrarı oluşturmak ve vesayeti kaldırmak için sistem değişikliğine ihtiyaç duyuyoruz. İstismar ve vesayeti ortadan kaldırmalıyız.” 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Mart 2017, Çarşamba / 3186 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler